Mâncarea bolnavilor internaţi la Spitalul Suceava va fi pregătită în viitor de o firmă particulară, cu care conducerea unităţii va încheia un contract de prestări servicii. Aşa a informat directorul Vasile Rîmbu, care a arătat că intenţionează să externalizeze blocul alimentar, chiar anul acesta, din raţiuni ce ţin mai mult de calitate şi imagine decât de partea financiară.
Şeful Spitalului Suceava a explicat că, în 2008, bucătăria unităţii a fost complet renovată şi dotată, cu excepţia unor spaţii, cum ar fi cele de depozitare şi păstrare a alimentelor, şi a precizat că reabilitarea încăperilor care n-au fost supuse atunci modernizării va constitui una dintre condiţiile impuse firmei care va câştiga licitaţia. El a subliniat că societatea desemnată să se ocupe de hrana bolnavilor va trebui să preia şi personalul angajat la bucătărie.
Mâncarea va ajunge la bolnavi în caserole
„Externalizarea bucătăriei nu ne avantajează prea mult economic, însă va fi extraordinar din punct de vedere al calităţii hranei şi a imaginii spitalului. Noi, acum, negociind singuri pentru alimente, facem nişte economii, însă când vom lucra cu alţii va trebui să avem ca reper alocaţia legală de hrană. Şi la ora actuală mâncarea este corespunzătoare, atâta vreme cât în meniu avem caş proaspăt, crenvurşti sau pulpă dezosată. Nu ne comparăm cu pensiunile sau hotelurile, ci cu spitalele din ţară şi judeţ, şi de aceea zic că hrana este bunişoară. Totuşi, eu am avut multe nemulţumiri la acest capitol şi cred că, pe viitor, prin externalizarea serviciului de bucătărie, anumite probleme vor fi îndepărtate”, a spus Vasile Rîmbu, adăugând că mâncarea va ajunge la bolnavi în caserole.
( 5 mai 2011, 12:17:10
era si timpul, ca uite asa intrai cu o boala in spital si ieseai ci 5! macar se va reduce la 2