Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2011 - Anul XVI, nr. 102 (4700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Specie protejată

Ultimul sezon de vânătoare la cocoşul de munte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cavalerul înălţimilor, cum i se mai spune cocoşului de munte, va deveni de anul acesta un trofeu interzis tuturor vânătorilor, chiar şi în judeţul Suceava, unde există un număr mare de exemplare din această specie.

Şeful Biroului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Cristian Tomniuc, a explicat că, deşi cocoşul de munte este o specie protejată, vânarea sa a fost admisă până acum, în baza unor reglementări speciale.

“Se pare că acesta este ultimul sezon de vânătoare la cocoşi de munte, după care, nu se ştie pentru cât timp, vânătoarea sa va fi interzisă. Sezonul a început pe 20 aprilie şi se va încheia pe 10 mai. Puţini cocoşi au rotit în această perioadă, de aceea experienţa personalului silvic a contat foarte mult pentru recoltarea vânatului”, a spus Tomniuc.

Până acum, cei 30 de vânători străini veniţi în Suceava pentru a obţine ca trofeu un cocoş de munte au reuşit să doboare doar 20 de exemplare, alte opt ţinte fiind ratate, pentru că vânătorul a tras greşit. Chiar şi aşa, vânătorii au avut de achitat o taxă şi pentru exemplarele ratate, încât, cu valoarea exemplarelor doborâte şi a tarifelor de vânătoare, cazare şi transport, Direcţia Silvică Suceava a încasat în doar câteva zile 27.000 de euro.

Taxa de doborâre a unui cocoş de munte este de 1.000 de euro.

“În ultimii trei-patru ani, asistăm la un decalaj al acestei perioade de vânătoare. Putem vorbi de o încălzire a vremii, care le modifică comportamentul specific acestei perioade. Chiar şi aşa, rezultatele sunt bune. Mai avem cam cinci vânători prezenţi în judeţ, încât sperăm să mai recoltăm încă cinci exemplare”, a precizat şeful Biroului de Vânătoare.

Cota de recoltă aferentă acestui an Direcţiei Silvice Suceava este de 40 de exemplare, dintr-un efectiv evaluat de 890 de exemplare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimul sezon de vânătoare la cocoşul de munte.
 Vizualizări articol: 2168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ultimul sezon de vânătoare la cocoşul de munte1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei