În perioada 2 – 7 mai, se desfăşoară Zilele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava. Astăzi, de la ora 11.00, în holurile laboratoarelor de informatică din corpul nou, etajele II şi III, este programată activitatea „Zidul prieteniei” – crearea unui banner cu amprenta şi numele fiecărui elev participant la activităţile din cadrul „Zilelor Colegiului”, activitate coordonată de membrii catedrei de informatică. De la ora 11.30, la Laboratorul nr. 2 Informatică, are loc activitatea „Firma mea” - Concurs de sigle, coordonatori: prof. Gabriela Freitag, prof. Mihaela Ildegez, prof. Maria Cojocariu, prof. Loredana Bodnar, prof. Magdalena Iacoban, prof. Cristina Cojocaru.
De la ora 12.00, catedra de informatică pregăteşte, în Laboratorul nr. 5 Informatică, acţiunea „Magia componentelor” - asamblarea componentelor unui calculator (coordonatori: prof. Dorin Rusu, prof. Iulian Amănoaie). De la ora 13.00, au loc alte două activităţi, la Laboratorul nr. 2 Informatică – „Este sau nu internetul drogul secolului XXI” - dezbatere - prof. Garofiţa Diţu, şi la Laboratorul nr. 5 Informatică – „Învăţăm împreună, predăm împreună” - prof. Viorel Tompea.
Tot astăzi, se va desfăşura, la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, un concurs de postere – „Oferă-te voluntar! Schimbă ceva”, mai multe activităţi Comenius, activităţi organizate de catedra de matematică, dar şi de catedra de limba franceză.
„Tinerii liceeni, adolescenţii, trebuie să înţeleagă că a avea modele nu înseamnă a-ţi limita drepturile sau libertatea, ci dimpotrivă, a da un sens libertăţii individuale. Lipsa modelelor autentice explică <evoluţia> haotică a individului, care navighează prin viaţă ca o corabie aruncată de talazuri care mai devreme sau mai târziu va sfârşi sfărâmată de stânci. Generaţiile de tineri au nevoie de modele autentice, care pot fi cultivate numai prin intermediul şcolii. Ca dascăl conştient de jurământul asumat asupra menirii noastre, neoficial, dar în genere respectat, consider că dincolo de educaţia ştiinţifică pe care trebuie să se bazeze şcoala, rolul acesteia trebuie să fie cultivarea modelului autentic”, a declarat
directorul Colegiului „Spiru Haret”, profesorul Virginel Iordache, la debutul „Zilelor Colegiului”.