Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mai 2011 - Anul XVI, nr. 101 (4699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Salvaţi copiii”

Părinţi şi copii provenind din familii vulnerabile, sprijiniţi în centre de consiliere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Părinţi şi copii provenind din familii vulnerabile au fost consiliaţi, pe baza proiectului „Towards positive, healthy parenting in Romanian families/ Părinţi competenţi, copii sănătoşi - Dezvoltare de servicii de parenting în România”, derulat pe parcursul a zece luni, în toată ţara. Suceava se numără printre cele cinci oraşe din ţară unde „Salvaţi Copiii” a deschis un centru de consiliere pentru părinţi.

„Organizaţia <Salvaţi Copiii> a deschis cinci centre de consiliere pentru părinţi în Bucureşti, Iaşi, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara. Proiectul a fost realizat cu sprijin din partea Islandei, a Liechtensteinului şi a Norvegiei, prin Mecanismul Financiar EEA”, a declarat Camelia Iordache, preşedinta Organizaţiei „Salvaţi Copiii” - Filiala Suceava.

Programul „Towards positive, healthy parenting in Romanian families/ Părinţi competenţi, copii sănătoşi - Dezvoltare de servicii de parenting în România” este finanţat printr-un grant oferit de guvernele Islandei, Liechtensteinului şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al SEE.

 

Părinţi şi copii, la psiholog

La conferinţa de presă organizată vineri de "Salvaţi Copiii" Suceava, cu tema„O bună relaţie cu propriul copil poate preveni probleme grave ale dezvoltării emoţionale a copilului – <Părinţi competenţi, copii sănătoşi>”, psihologul Doina Fîntînariu a făcut o prezentare a activităţilor desfăşurate în centrul de consiliere pentru părinţi din Suceava.

„Până pe 30 aprilie, la centrul din Suceava au fost consilieri individuale cu părinţi - 27, consilieri individuale cu copii – 83, consilieri individuale Triple P (Positive Parenting Program, un program internaţional elaborat în Australia, cu eficienţă dovedită în parenting) – 83, consilieri Grup Triple P  - 17 grupuri formate din 143 de participanţi. Am organizat workshop –uri cu membrii comunităţii, şase întâlniri cu 139 de participanţi, precum şi alte activităţi de informare în şcoli, activităţi educaţionale în şcoli, workshop –uri educaţionale cu tematica pe depresie, anxietate, agresivitate”, ne-a spus psihologul Fîntînariu.

Colaboratori pe acest proiect de consiliere pentru părinţi au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Protecţia Copilului Suceava, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, Asociaţia Medicilor de Familie/ Cabinete Individuale Medici Familie/ Medici Psihiatri, Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou”, Secţia NPI, CRED Liteni, primării din mediul rural.

 

Parteneriate

 „Relaţia părinte-copil este una dintre cele mai complexe relaţii. Pe de o parte, pentru că un copil trece prin diferite etape afective, pe care le trăieşte cu intensitate, iar pe de altă parte pentru că părinţii din ziua de astăzi acordă din ce în ce mai puţin timp copilului. Contrar unei percepţii destul de răspândite, copiii nu cresc singuri. Ei ne solicită, au nevoie de noi, ne dau semnale de alarmă. Este important ca un părinte să ştie ce se întâmplă cu propriul copil, pentru a preîntâmpina problemele grave care pot să apară”, susţine Camelia Iordache, preşedinta Filialei Salvaţi Copiii Suceava.

La conferinţa de vineri au fost invitaţi, pe lângă reprezentanţi ai instituţiilor partenere, şi câţiva părinţi care au beneficiat de cursurile gratuite oferite de „Salvaţi Copiii”. Părinţii au apreciat rolul acestor servicii de consiliere, au acceptat provocările propuse de specialişti (psiholog, psihopedagog, asistent social, asistent medical) pentru a înţelege cum să-şi crească copiii, cum să asigure confortul emoţional al copiilor şi al familiei.

„În cadrul centrelor de consiliere, părinţii sunt sprijiniţi să dezvolte o relaţie de încredere cu propriii copii, astfel încât să recunoască semnele unui abuz sau să preîntâmpine traumele emoţionale ale copilului”, a mai spus psihologul Fîntînariu, în speranţa că activitatea centrului de consiliere sucevean îşi va continua activitatea, va fi susţinut financiar şi după finalizarea proiectului iniţiat de „Salvaţi Copiii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţi şi copii provenind din familii vulnerabile, sprijiniţi în centre de consiliere.
 Vizualizări articol: 1740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Părinţi şi copii provenind din familii vulnerabile, sprijiniţi în centre de consiliere5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei