Comisarii judeţeni pentru protecţia consumatorilor au identificat în magazinele din Suceava peste o tonă de produse alimentare care prezentau abateri de la normele legale. Alimentele erau date spre comercializare, deşi erau expirate, cu ambalajele deteriorate sau expuse şi păstrate în condiţii şi temperaturi necorespunzătoare.
Şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, comisarul-şef Elena Oanea, a declarat că „au fost identificate pulpe de pui, aripi de curcan, cu ambalajele deteriorate, rupte, cu urme de arsuri de congelare. Ambalaje deteriorate, din cauza deselor manipulări, s-au depistat şi la fursecuri, prăjituri şi soia”.
La o societate din Vicovu de Sus au fost găsite la vânzare carne de pui, produse de patiserie, ciocolată şi produse din ciocolată, fursecuri cu data limită de consum depăşită. De asemenea, s-au găsit ouă expuse spre comercializare în condiţii necorespunzătoare şi nu în spaţii frigorifice. Elena Oanea a declarat că „au fost controlaţi 98 de operatori economici de pe raza judeţului, s-au verificat patru tone de alimente, o tonă dintre acestea prezentând abateri de la normele legale”. Acţiunile de control privind supravegherea pieţei au avut în vedere comercializarea cărnii, şi în special a celei de miel, a preparatelor din carne, ouă, vopsea de ouă, ciocolată, produse din cacao, cozonac, pască, chec, fursecuri şi vin.