Consilierii judeţeni suceveni sunt convocaţi miercuri, 27 aprilie, într-o nouă şedinţă pentru a aproba transferul temporar a şapte drumuri judeţene în administrarea Ministerului Dezvoltării, pentru modernizarea lor prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).
Reamintim faptul că până în prezent au mai existat două şedinţe ale deliberativului judeţean în care proiectul privind transferul celor şapte drumuri a fost blocat de reprezentanţii PSD şi PNL. Conducerile judeţene ale celor două partide de opoziţie au reclamat faptul că preţurile la care vor fi modernizate cele şapte drumuri prin PNDI, cu o lungime de circa 93 de kilometri, sunt mult prea mari.
Reprezentanţii opoziţiei susţin că suma de 60 de milioane de euro, cât costă modernizarea celor şapte drumuri, ar putea fi folosită pentru modernizarea a încă aproape 100 de kilometri de drumuri judeţene. Liderii PSD şi PNL Suceava au mai reclamat faptul că cele şapte drumuri traversează în special localităţi conduse de primari PD-L. Proiectul care va fi supus aprobării în şedinţa de săptămâna viitoare prevede transferul către Ministerul Dezvoltării a drumurilor judeţene Frasin - Ostra, Panaci - Glodu, Panaci - Bilbor, Grădiniţa - Coşna, Suceava – Udeşti – Liteni - Dolhasca, Câmpulung Moldovenesc - Stulpicani şi Mitocu Dragomirnei - Mănăstirea Dragomirna.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur, a declarat, în cursul zilei de ieri, că pentru a putea fi aprobat, proiectul are nevoie de votul a două treimi dintre consilierii judeţeni. Astfel, proiectul trebuie să fie votat şi de o parte dintre consilierii PNL şi PSD, în condiţiile în care PD-L are 19 reprezentanţi în deliberativul judeţean, PSD 14, iar PNL patru.
Pe de altă parte, Flutur a precizat că în prezent există un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va da posibilitatea ca proiectele ce ţin de patrimoniu să fie aprobate cu voturile a jumătate plus unu dintre consilierii judeţeni.