În pragul sărbătorilor pascale, vineri, 15 aprilie, la Centrul de Plasament „Laurenţia Ulici” au avut loc mai multe momente artistice ai căror protagonişti au fost copiii instituţionalizaţi. Evenimentul a debutat cu cântece şi dansuri populare, elevii dovedind că au talent şi dăruire în păstrarea şi transmiterea tradiţiilor.
Un moment de suflet a fost realizat de tânăra Ilenuţa Bodnari, în vârstă de 15 ani, care a recitat un fragment din propria creaţie, având ca temă „motivul Învierii”.
Oaspeţii copiilor din centrul de plasament humorean, cei care i-au apreciat şi i-au aplaudat, după fiecare moment artistic, conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi reprezentanţi ai altor centre de plasament din judeţ au vizitat şi expoziţia cu lucrări executate de beneficiarii centrului: picturi pe sticlă şi diverse ornamente şi aranjamente cu motive specifice sărbătorii Paştelui.
„Cel mai de preţ cadou primit de copiii şi tinerii beneficiari ai centrului de plasament a fost inaugurarea celei de-a doua băi, care deserveşte copiii cu afecţiuni neuropsihice din internatul de băieţi. Acest lucru a fost posibil cu contribuţia Fundaţiei HAR din Olanda (Hulp aan Roemenie) care, prin reprezentanţii acesteia, Ben şi Ria Theissen, au fost prezenţi, împreună cu alţi cinci colaboratori apropiaţi ai acestora, la acest eveniment”, a declarat şefa Centrului de Plasament „Laurenţia Unlici”, Nadia Creţuleac.
Aproape de copiii instituţionalizaţi
În ultimul an, Fundaţia Hulp aan Roemenie a fost alături de copiii bolnavi din Humor cu donaţii şi sponsorizări, paturi noi în internatul de fete, coşuri de baschet, mese cu joc de fotbal şi diverse alte materiale necesare copiilor.
„Cea mai importantă donaţie a constat în renovarea şi repararea capitală a celor două băi din internatul băieţilor, cea dintâi finalizată în luna decembrie a anului trecut. Bucuria care s-a putut citi pe chipul copiilor a adus mulţumire şi în sufletul sponsorilor şi aprecieri din partea tuturor invitaţilor”, ne-a mai spus Creţuleac.
La finalul spectacolului, invitaţii din Olanda, împreună cu copiii humoreni, s-au prins într-o horă românească, o horă a bucuriei şi a recunoştinţei.