Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concluzii anchetă

Varianta suceveanului îmbolnăvit de botulism de la shaorma cu pui, infirmată de responsabilii DSP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Varianta suceveanului îmbolnăvit de botulism de la shaorma cu pui comercializată de un fast-food din Rădăuţi a fost infirmată de responsabilii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în urma anchetei epidemiologice declanşate în acest caz.

Directorul adjunct al instituţiei, dr. Cătălina Pascal, a declarat ieri că, cel mai probabil, bărbatul care a fost diagnosticat cu botulism s-a îmbolnăvit după ce a mâncat alimente conservate pentru iarnă şi insuficient sterilizate, pregătite în casă.

Medicul a explicat că analizele probelor recoltate de pe masa de lucru, tegumentele angajaţilor şi din produsele comercializate de fast-food, respectiv shaorma şi hamburger de pui, au ieşit corespunzătoare. Pe de altă parte, în urma inspecţiei responsabililor DSP, şi condiţiile igienico-sanitare din unitate s-au dovedit a fi bune. „Dacă mâncarea comercializată la fast-food ar fi fost cauza, s-ar fi îmbolnăvit mai mulţi oameni”, punctează directorul adjunct al DSP.

Recent, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a intrat în alertă în urma unor informaţii cum că un bărbat în vârstă de 52 de ani, din localitatea Vicovu de Jos, s-ar fi îmbolnăvit de botulism, după ce a mâncat shaorma cu pui de la un fast-food din Rădăuţi. La câteva zile, după ce bărbatul a fost internat într-un spital din Bucureşti, iar medicii de acolo au confirmat diagnosticul de boală, inspectorii DSP au descins la unitatea de unde ar fi fost cumpărată mâncarea, recoltând probe de sanitaţie şi din alimente.

De menţionat că, în cazul botulismului alimentar, simptomele apar în general după 18 - 36 de ore de la consumarea alimentului infectat, dar se pot face simţite şi după doar şase ore sau abia după zece zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Varianta suceveanului îmbolnăvit de botulism de la shaorma cu pui, infirmată de responsabilii DSP.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Varianta suceveanului îmbolnăvit de botulism de la shaorma cu pui, infirmată de responsabilii DSP5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 apr 2011, 22:40:03
Am mancat si eu o shaorma in ziua aceea.Ufff, am stat stresat o saptamana, dar vad ca n-am nimic.Si fac o shaorma buna, cea mai buna din radauti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei