Anul acesta, suprafaţa împădurită a judeţului Suceava va creşte cu încă 24 de hectare, ca urmare a iniţiativei silvicultorilor de a planta arbori şi pe suprafeţe agricole aflate în stare avansată de degradare sau pe alte terenuri, neocupate.
Mai exact, din ordinul directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor, Valerian Solovăstru, pentru a marca “Anul internaţional al pădurilor” fiecare ocol silvic trebuie să organizeze campanii de împăduriri în afara fondului forestier.
Cum Direcţia Silvică Suceava este organizată în 24 de ocoale silvice, anul acesta, suprafaţa împădurită a judeţului va creşte cu o suprafaţă de 24 de hectare.
În judeţ, şefii de ocoale au identificat deja terenurile potrivite pentru a fi împădurite şi aşteaptă doar vremea potrivită pentru a începe acţiunea.
“Am identificat un teren degradat, care prin împădurire va fi stabilizat şi va deveni mai valoros. Vremea nu e propice încă acţiunii de plantare, dar suntem pregătiţi să o demarăm în forţă de cum va fi posibil. Plantarea va fi făcută de noi, cu angajaţii de la ocol, dar vom avea şi ajutoare de nădejde, de la Colegiul Silvic Bucovina”, a precizat şeful Ocolului Silvic Breaza, Mihai Liţu.
Campaniile de împădurire a unor terenuri din afara fondurilor forestiere, cu implicarea tinerilor din comunităţile locale, are ca scop şi educarea acestora, în spiritul conservării şi protejării naturii.
( 8 apr 2011, 12:29:45