Juriştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au cerut, ieri, în instanţă, aproape 800.000 de lei, de la unul dintre angajaţii instituţiei, agentul Dumitru Drelciuc, trimis în judecată în dosarul celor 81.161 de pachete de ţigări de contrabandă volatilizate din camera de corpuri delicte a Poliţiei oraşului Gura Humorului.
Ieri, la Judecătoria Gura Humorului, a avut loc cel de-al doilea termen al procesului, iar IPJ Suceava s-a constituit parte civilă.
Mai marii poliţiei judeţene îl pun pe Drelciuc să plătească valoarea ţigărilor care au dispărut din camera de corpuri delicte, al cărei gestionar era, în total fiind vorba de suma de 777.704 lei.
Până la o soluţie definitivă şi irevocabilă, Dumitru Drelciuc rămâne angajatul IPJ Suceava, activitatea fiindu-i suspendată.
De la începutul acestui an, fostul gestionar al camerei de corpuri delicte se află chiar în arestul instituţiei la care a lucrează din 1993.
Pe lângă dispariţia miilor de pachete de ţigări din camera de corpuri delicte, care s-au întors pe piaţa neagră, de unde fuseseră confiscate, poliţistul Drelciuc va răspunde şi pentru sustragerea unor documente clasificate din sediul instituţiei la care lucra, iar problemele sale cu legea nu se vor opri aici, după ce oamenii legii au găsit şi alte ilegalităţi comise de acesta.
Bănuit că golea de peste zece ani camera de corpuri delicte
Ancheta procurorilor de caz a scos la iveală fel de fel de nereguli în activitatea lui Drelciuc, existând suspiciuni că acesta făcea tranzacţii cu bunuri din camera de corpuri delicte încă din anul 2000.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au disjuns cercetările faţă de Drelciuc într-un alt dosar, întrucât există indicii că agentul de poliţie ar fi falsificat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil şi un extras de carte funciară, documente pe care le-a folosit la o bancă, în calitate de girant ipotecar, pentru acordarea unui credit în favoarea unui individ din localitatea Bucşoaia, oraş Frasin.
Problemele cu legea ale agentului Drelciuc nu se opresc aici. În noiembrie 2010, el a fost trimis în judecată într-un alt dosar, fiind acuzat de înşelăciuni cu taxa de poluare auto.
Poliţistul, susţineau procurorii, a primit 3.000 de euro şi 5.000 de lei pentru a înmatricula două maşini aduse din străinătate, însă poliţistul a băgat banii în buzunar şi a falsificat mai multe chitanţe şi adeverinţe pentru a-şi acoperi măgăriile.