Ambulatoriul integrat de specialitate de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, unde pot fi trataţi pacienţii cronici, cei care reprezintă urgenţe uşoare sau au nevoie de o consultaţie, a devenit funcţional. Ambulatoriul este deschis de luni până vineri, între orele 08.00 şi 15.00, iar accesul bolnavilor este permis pe la fosta Urgenţă Chirurgie, situată în partea laterală a spitalului, unde a fost amenajat şi biroul de recepţie.
Ambulatoriul cuprinde 20 de specialităţi diferite, respectiv medicină internă, hematologie, cardiologie, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, reumatologie, neurologie, nefrologie, balneofizioterapie, gastroenterologie, ortopedie şi traumatologie, urologie, ORL, chirurgie generală, chirurgie şi ortopedie infantilă, chirurgie vasculară, chirurgie plastică, pediatrie, oftalmologie şi neurochirurgie, iar prin darea lui în folosinţă conducerea spitalului speră să reducă numărul de internări şi să decongestioneze activitatea de la Unitatea de Primire a Urgenţelor.
Peste un milion de euro în amenajări şi dotări
Ambulatoriul reprezintă o investiţie de peste un milion de euro, dintre care aproape jumătate s-au cheltuit pentru amenajarea spaţiului (o suprafaţă mai mare de o mie de metri pătraţi), restul sumei fiind folosită pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi mobilier. Majoritatea banilor provin din fonduri europene şi sunt nerambursabili, dar o contribuţie financiară a avut-o şi Consiliul Judeţean Suceava.
Pe lângă cabinetele medicale, ambulatoriul mai dispune de o sală de intervenţii chirurgicale, una de intervenţii ortopedice, o sală de ghips pentru copii şi una pentru adulţi. Deocamdată, ambulatoriul funcţionează cu echipamentele medicale vechi, cele noi urmând a fi livrate în următoarele săptămâni. Viitoarea dotare va cuprinde, printre altele, 11 tipuri de aparate pentru oftalmologie, 13 tipuri de aparate şi instrumente ORL, 17 tipuri pentru diagnostic, chirurgie, narcoză şi reanimare, aparate de înaltă tehnologie şi instrumente de măsură a presiunii arteriale, instrumentar, utilaje şi instalaţii pentru radiologie, instalaţii şi aparate pentru sterilizare.
Ambulatoriul va funcţiona practic ca o policlinică, iar mai mult de jumătate dintre pacienţii care ajung aici se vor întoarce acasă, după ce vor lua un tratament, o reţetă, li se va aplica o intervenţie de mică chirurgie sau un ghips.
( 5 apr 2011, 11:09:09