Un joc de golf cu prietenii, o şedinţă cu partenerii de afaceri, urmată de o ieşire la restaurant, în club, sau de relaxare la un centru SPA la standarde internaţionale, acestea sunt doar câteva dintre oportunităţile pe care le va oferi viitorul complex turistic care va fi amenajat la doar câteva minute distanţă de municipiul Suceava, într-un cadru natural extrem de pitoresc, mărginit pe două laturi de pădure şi având peisaje frumoase spre lacul Lipoveni şi râul Suceava.
Teren de golf în premieră pentru Moldova
În plus, acest complex, amenajat pe o suprafaţă de 94 de hectare, va reprezenta o premieră pentru întreaga Moldovă – amenajarea unui teren de golf profesionist.
Mai exact, complexul de la Dragomirna va avea două terenuri de golf – unul cu 18 cupe, PAR 72, conform standardelor internaţionale PGA, dar şi unul cu 9 cupe, PAR 3, amenajat în scop educaţional, pentru Academia de Golf, unde cei care nu au avut tangenţă cu acest sport pot învăţa şi se pot antrena.
Tot pentru golferi, mai sunt prevăzute în proiect şi două zone de tip „driving range” şi „putting green”, destinate antrenamentului.
Discuţiile pe tema emoţiilor şi succeselor personale ale fiecărui jucător vor putea fi purtate după meciuri în Club House, un spaţiu destinat socializării, adresat în primul rând celor care practică sau învaţă golful. Acest spaţiu va include un restaurant, spaţii de socializare şi întâlnire, magazine cu produse sportive şi vestiare.
Atât iniţiatorii proiectului Dragomirna Golf Resort, cât şi firmele de consultanţă şi arhitectură implicate în proiect îşi motivează alegerea de a înfiinţa terenuri de golf la Suceava prin faptul că este un sport extrem de frumos şi interesant, care se remarcă prin faptul că poate fi practicat de persoane tinere şi vârstnice deopotrivă.
Deşi puţini oameni mai ştiu acest lucru, înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, golful a fost un sport respectat şi practicat în România.
Atunci, în ţara noastră existau şase terenuri de golf - două în Bucureşti, două pe litoral, dintre care unul la Mamaia şi unul în Eforie Nord, unul la Teleajen, în Prahova, şi altul la Buftea. Două dintre acestea au fost distruse în timpul războiului, iar celelalte au fost funcţionale până în 1948, când regimul comunist de atunci a decis să le închidă. Terenul de golf al Clubului Diplomatic din Bucureşti este singurul care a fost deschis parţial în perioada comunistă, dar fără a fi accesibil publicului larg.
Hotel la standarde internaţionale, cu 150 de locuri de cazare
Complexul de agrement Dragomirna îşi propune să devină o atracţie turistică nu doar prin oportunităţile de practicare a unor sporturi în condiţii foarte bune, ci şi prin servicii de calitate, de la cazare, masă, până la asigurarea unui cadru potrivit pentru relaxare şi divertisment.
Clienţii interesaţi vor avea la dispoziţie un hotel cu clasificare internaţională de patru sau cinci stele, cu 150 de camere, dar şi un centru de conferinţe cu o capacitate maximă de 600 de locuri, a cărui construcţie modulară va permite divizarea acestuia în săli de conferinţă mai mici.
Printre facilităţile oferite clienţilor se numără un centru SPA pentru relaxare, tratamente cosmetice şi înfrumuseţare, întins pe o suprafaţă de 1.500 mp, o piscină cu zone interioare şi exterioare, restaurante cu specific local şi internaţional, precum şi o zonă de evenimente, care cuprinde o scenă pentru spectacole în aer liber şi locuri pentru spectatori.
Copiii vor avea propriile locuri de joacă special amenajate, în vreme ce pentru adulţii care preferă şi alte sporturi în afara golfului vor fi amenajate terenuri de tenis şi minifotbal.
Până acum, în realizarea acestui proiect, care va reprezenta un pas important în turismul sucevean, şi-a manifestat interesul Primăria Mitocul Dragomirnei, principalul beneficiar al taxelor şi impozitelor aferente dezvoltării proiectului, iar, de curând, şi Primăria Suceava s-a arătat interesată să se implice, un posibil parteneriat cu Dragomirna Golf Resort urmând să fie pus în discuţie în şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii martie.
(24 mar 2011, 11:25:24
In rest, foarte buna ideea cu complexul de agrement la Dragomirna. Golful... mai putin, tinand cont de clima de la noi. Adica probabil golf se va juca doar jumatate de an, cand vremea (deci si terenul) va permite.