Directorul economic al Consiliului Judeţean Suceava, Irina Vasilciuc, este singurul candidat pentru funcţia de administrator public al judeţului la concursul care se desfăşoară în aceste zile la sediul instituţiei sucevene. Ieri a avut loc proba scrisă, iar astăzi se va ţine proba orală, urmând ca mai apoi comisia formată din specialişti ai Consiliului Judeţean să delibereze.
Postul de administrator public al judeţului Suceava a fost înfiinţat iniţial în anul 2008, odată cu instalarea lui Gheorghe Flutur la şefia administraţiei judeţene, şi a fost desfiinţat în toamna lui 2009, după ce titularul său, Petru Luhan, a devenit europarlamentar.
Propunerea de reintroducere a postului în organigrama Consiliului Judeţean îi aparţine şefului PD-L al administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, şi a fost aprobată în şedinţa de luna trecută a deliberativului. Flutur a spus că principalul rol al administratorului public va fi acela de a creşte gradul de absorbţie a fondurilor europene şi de a urmări lucrările cu finanţare de la Uniunea Europeană.
„Am reînfiinţat postul de administrator public pentru că avem un volum foarte mare de lucrări cu fonduri europene, iar responsabilitatea este imensă, în special în urmărirea derulării proiectelor cu finanţare externă. Exigenţa care se cere pentru aceste proiecte şi dorinţa noastră de a nu avea nici un fel de defecţiune de parcurs m-au făcut să solicit reintroducerea postului de administrator public. Peste jumătate din bugetul Consiliului Judeţean pe 2011 înseamnă fonduri europene şi responsabilitatea este pe măsură. Avem un volum foarte mare de lucru care necesită deplasări şi verificări în teritoriu”, a explicat Gheorghe Flutur.
(22 mar 2011, 11:03:21
Stăm ,, aliniaţi ’’ sub ochii băsescienilor
Şi , pentru noi , mereu e clipa nepotrivită
Trebuie să ne consumăm ( şi ) pt . problemele lor
De ce problema unui cetăţean nu poate fi importantă ?
Adicălea ... mereu pe locul II ... sau 10 ? ! de ce ?
Personal m-am săturat să ,, stau ’’ la coadă
Totuşi ( fireşte) n-o să mă ’mbăt cu apă rece
Ne e ( deocamdată ) patina pe gât , şi asta uşor nu trece