Noul director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Magda Isăilă, şi-a propus să îmbunătăţească meniul pentru copiii instituţionalizaţi. În cadrul unei conferinţe de presă, Magda Isăilă a declarat că va insista pe „îmbunătăţirea calitativă a hranei şi pe suplimentarea meniului, pentru că nu este suficientă îmbunătăţirea cantitativă, astfel încât să fii mulţumit că îţi rămâne mâncare”.
Isăilă a făcut această declaraţie după ce, a explicat ea, a vizitat câteva centre de plasament unde, în meniul de amiază pentru copii, era trecută o ciorbă şi un pilaf cu ficăţei.
„Mi s-a explicat că a rămas încă multă mâncare, după ce copiii luaseră deja masa. Nu m-a mulţumit asta. Pentru că se putea da un desert, de exemplu. Nu trebuie să se facă mai multă mâncare, încât să rămână, ci trebuie îmbunătăţit meniul. Odată cu majorarea alocaţiei de hrană, care a ajuns la 10 lei pe zi/beneficiar, voi urmări ca noile meniuri să fie diversificate, iar beneficiarii, în special copiii şi tinerii, să fie implicaţi în alcătuirea şi prepararea acestora, în vederea obţinerii unor deprinderi de viaţă independentă”.
(18 mar 2011, 20:37:40