Lucrătorii de la Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Rural din Rădăuţi au reuşit să pună mâna pe un hoţ din locuinţe, după o urmărire prin nămeţi de aproape cinci kilometri, acţiune la care a fost folosit şi câinele de urmă Mag de la Poliţia Rădăuţi. Totul a pornit joi dimineaţă, când agenţii de la postul de poliţie din comuna Volovăţ au fost sesizaţi că în curtea locuinţei lui Petru Irimia din localitate fusese observat un tânăr suspect, care transporta un bagaj, cu menţiunea că proprietarii locuinţei sunt plecaţi la muncă în străinătate.
Imediat poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar vecinul care făcuse sesizarea le-a indicat direcţia în care suspectul dispăruse cu câteva minute mai înainte. Lucrătorii de poliţie au găsit urme pe zăpadă şi după o urmărire de aproape cinci kilometri, suspectul a fost descoperit, cu ajutorul câinelui de urmă Mag, condus de agentul-şef Titus Moroşan, în apropiere de municipiul Rădăuţi, în lunca râului Suceava, într-o colibă de lângă poligonul „Vadul Vlădichii”.
Hoţul, autor a altor patru jafuri
Pentru că suspectul, tânărul de 17 ani Emanuel Miron, din comuna Cuciurova, sat Atmagea, judeţul Tulcea, care locuieşte fără forme legale pe raza comunei Burla, se afla în şoc hipotermic, după ce renunţase la haine în timpul urmăririi, a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a rămas internat, fiind suspectat de degerături la nivelul membrelor inferioare. Conform primelor cercetări efectuate de poliţişti, acesta a sustras din locuinţă o unitate de calculator, un monitor marca LG, o tastatură, un mouse, boxe, căşti, un aparat foto digital, o camera video, 12 pături groase de producţie turcească, scule electrice (bormaşină, flex electric), îmbrăcăminte, două DVD-uri, o cafetieră, un radiator electric, precum şi alte bunuri.
Mai mult, poliţiştii au stabilit că tânărul, care şi-a recunoscut fapta, a mai jefuit, cel mai probabil împreună cu fraţii săi de 14, respectiv 18 ani, încă patru locuinţe de pe raza comunelor Burla şi Volovăţ, „acţiuni” derulate în ultimele două luni. După primele cercetări, prejudiciul depăşeşte suma de 10.000 de lei, din care s-a recuperat circa 30 la sută, urmând ca valoarea exactă şi caracteristicile tuturor bunurilor sustrase să fie stabilite la întoarcerea în ţară a păgubiţilor.
(12 mar 2011, 11:05:33
Vorba aia : se mai pot uita 20’j de milioane de români
Români ce au datorii în bancă
Români ce adună firimituri din pâini
Ne întrebăm de ce ne scufundăm
Întrebarea corectă e : cine nu se scufundă ?
Din sărăcie nu putem să evadăm
Dar peste ea de ce alţii fac ’’ contrabandă ’’
Şi averea lor e tot mai ... rotundă ? ? ?