Elevii de gimnaziu şi liceu din judeţ pot să se înscrie, în perioada 1 martie – 1 aprilie, la Concursul naţional „Mesajul meu antidrog”, ediţia a VIII-a, ce reprezintă un proiect de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog.
Printre secţiunile ediţiei din acest an se numără pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, sloganuri pentru campanii antidrog, sport, pictură – desen şi proiecte de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri. Având în vedere amploarea fenomenului consumului de substanţe noi, cu proprietăţi psihoactive, în ediţia a VIII-a a concursului a fost inclusă secţiunea de creaţie audio-video destinată exclusiv prevenirii consumului acestui tip de substanţe. Detalii despre desfăşurarea concursului, regulamentul şi fişa de înscriere pot fi descărcate de pe www.pacosv.ro., secţiunea concursuri.
Participanţii se vor înscrie la concurs pe baza formularului tip utilizat şi în anii precedenţi, ce va fi completat şi transmis prin e-mail şi în format clasic la adresa Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava, Str. P. Rareş, Nr. 5, Tel/fax: 0230/ 522213, cpecasuceava@yahoo.com; cpeca.suceava@ana.gov.ro.
Primează ideile inovatoare, originale
Etapa judeţeană a concursului se va desfăşura în perioada 2 mai – 31 mai, când se stabilesc şi câştigătorii la fiecare secţiune. Elevii de pe prima poziţie vor reprezenta judeţul Suceava la etapa naţională, care va avea loc în perioada 1 iulie – 31 august.
Această ediţie a concursului, după cum declară organizatorii, Agenţia Naţională Antidrog, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene, oferă posibilitatea ca fiecare elev să propună şi să argumenteze prin mijloacele specifice, corespunzătoare fiecărei secţiuni, mesajul sau sloganul pe care îl consideră potrivit vârstei şi specificului comunităţii în care trăieşte.
Vor fi apreciate în mod deosebit ideile inovatoare, originale, care pot fi ulterior utilizate în campaniile antidrog derulate la nivel naţional. Creaţiile vor fi însoţite de o scurtă prezentare a modului de lucru, în această ediţie punându-se accent pe abilităţi de lucru în echipă, abilităţi organizatorice, implicarea părinţilor în proiectele şcolare.
Lucrările prezentate de elevii de gimnaziu şi de liceu din şcolile sucevene vor fi realizate de către o singură persoană (în cazul în care se va lucra în echipă va fi premiată echipa).