Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a cerut directorilor de şcoli din judeţ să se implice alături de celelalte instituţii şi organe ale statului în lupta pentru combaterea consumului de etnobotanice printre elevi.
„Trebuie să facem mult mai mult pentru a întări veriga şcolii. Aduc din nou în discuţie consumul de plante etnobotanice. Dacă legea interzice, şi vreau să cred că în Suceava nu mai sunt aşa numitele <Magazine de vise>, nu înseamnă că nu se mai consumă. Organele statului, familia şi şcoala trebuie să verifice ce se întâmplă şi să se implice”, le-a spus Flutur directorilor de şcoli prezenţi la Reuniunea anuală de management instituţional, organizată de Inspectoratul Şcolar Suceava.
Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că a avut o întrevedere cu mai mulţi elevi din judeţul Suceava şi din discuţiile purtate cu aceştia a ajuns la concluzia că anturajul este mediul în care elevii consumă cel mai des etnobotanice.
„I-am întrebat unde se consumă aceste plante interzise şi am ajuns la concluzia că anturajul joacă un rol determinant. Şcoala are un rol extraordinar, este chemată în această luptă. Problema aceasta nu se rezolvă doar prin amenzi şi interdicţii, şcoala şi familia îşi au rolul lor esenţial”, a mai precizat Gheorghe Flutur.
În afara acestei probleme, Gheorghe Flutur le-a cerut directorilor de şcoli din Suceava să acceseze proiecte europene, să atragă fonduri pentru unităţile de învăţământ pe care le conduc şi pentru comunitatea în care trăiesc.
„Lipseşte spiritul antreprenorial. După o perioadă lungă de comunism, când statul dicta tot ce trebuie făcut, văd o frică de iniţiativă. Sunt foarte multe proiecte europene, dar nu avem clienţi. Adresez rugămintea şcolilor să se implice în acest lucru”, a declarat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
( 2 mar 2011, 15:14:34