Timp de trei ani, 19 doctoranzi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi alţi 36 de doctoranzi de la Universitatea „Babeş - Bolyai” din Cluj-Napoca vor primi sprijin financiar în cadrul unui proiect privind îmbunătăţirea calităţii formării iniţiale a cercetătorilor în cadrul programelor doctorale şi dezvoltarea abordării interdisciplinare printr-un acces mai facil la resursele europene şi creşterea capacităţii de valorificare a cercetării ştiinţifice.
Proiectul a fost lansat, săptămâna trecută, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi se intitulează „Doctoratul: o carieră atractivă în cercetare”. Grupul ţintă alproiectului este un număr de 55 de doctoranzi cu frecvenţă, înmatriculaţi la doctorat pe locuri finanţate de la bugetul de stat, fără bursă, în anul I de studii universitare de doctorat 2010-2011, din regiunile Nord-Est şi Nord-Vest, fără a exista însă restricţii pentru candidaţii din alte regiuni.
„Un doctorat de trei ani înseamnă un efort financiar foarte mare. Bursa e binevenită, dar recomand doctoranzilor să nu o cheltuiască chiar pe toată, iar proiectul să ajungă la bun sfârşit”, a spus prorectorul universităţii sucevene, Aurel Burciu.
Managerul de proiect, profesorul universitar doctor Gabriela Prelipceanu, a precizat că valoarea asistenţei financiare nerambursabilă solicitată este de 7.423.088 de lei. „Proiectul este constituit într-un parteneriat interregional, inclusiv în ceea ce priveşte distribuţia membrilor din grupul ţintă. Ponderea doctoranzilor sprijiniţi prin proiect care obţin titlul de doctor este de minim 80%”, a menţionat managerul de proiect, precizând că doctoranzii vor fi coordonaţi de către un grup de conducători de doctorat cu experienţă în domenii de cercetare precum contabilitate, economie, filosofie, finanţe, istorie, sociologie, geografie, psihologie.