Când vrei, se poate. Au demonstrat-o şi spaniolii de la Dytras, care atunci când vremea e mai potrivnică, au înregistrat cele mai bune rezultate la execuţia lucrărilor de modernizare a staţiei de tratare-epurare din lunca Sucevei.
După întârzierile şi amânările repetate de anul trecut, care au impus prelungirea contractului ISPA cu încă şase luni, acum, în plină iarnă, rapoartele de activitate ale firmei indică rezultate tot mai bune de la o săptămână la alta.
Astfel, la comandamentul ISPA de ieri dimineaţă, cele mai bune rezultate la rapoartele de lucrări executate le-au avut spaniolii de la Dytras, care de obicei erau “codaşi”, fiindu-le adresate numeroase critici.
“Am informaţii că se lucrează destul de bine la staţia de tratare-epurare, mai ales că şi cei de la firma de consultanţă s-au <mutat> acolo, pentru clarificarea problemelor de natură tehnică.
În raportările pe care le-am primit astăzi se văd progrese în toate domeniile, de la partea electrică, hidraulică, mecanică şi reţele, mai puţin acolo unde trebuie să se lucreze în aer liber”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
El a precizat că, din cauza vremii potrivnice, cu ninsori şi temperaturi scăzute, nu a avut pretenţii de la firmele Pfeiffer şi TMUCB, pentru că lucrările exterioare nu aveau cum fi executate decât cu mare dificultate, dar că a fost surprins de modul în care au avansat lucrările la staţia de tratare-epurare din lunca Sucevei.
“Se pare că apelul făcut către conducerea firmei Dytras, al cărei director general a venit la Suceava săptămâna trecută, a avut efect. Aşteptăm să se încălzească afară ca să poată fi abordate cum trebuie şi lucrările în aer liber, iar noi ne vom ţine de constructori să respecte termenele stabilite la început de an”, a adăugat Lungu.
Pentru ca modernizările la staţia de tratare epurare să poată fi testate anul acesta, este necesar ca lucrările fizice să fie finalizate până la 1 iulie, după care va urma o perioadă de autorizare şi pregătiri de punere în funcţiune.