Preoţii, poştaşii şi primarii ar putea să se numere printre cei care vor promova măsurile prin care pot fi accesate fondurile europene pentru dezvoltare rurală. Afirmaţia îi aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi a fost făcută în cadrul unei întâlniri în care reprezentanţii instituţiilor statului au prezentat posibilităţile de accesare a fondurilor europene de către tinerii din judeţ, în special prin măsurile din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Flutur a spus că dacă în cursul anului trecut administraţiile publice au reuşit să obţină importante finanţări europene, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în mediul privat.
„Am mai spus că este foarte bine să faci drumuri, reţele de apă şi canalizare, dar dacă aceste drumuri duc spre o localitate în care nu este o fermă, o unitate de procesare sau alte firme private care să plătească impozite la primărie, atunci nu se închide cercul”, a declarat Flutur. Şeful administraţiei judeţene a solicitat instituţiilor sucevene care au ca atribuţii popularizarea proiectelor europene de finanţare să se implice mult mai mult în informarea populaţiei judeţului cu privire la modul în care pot fi accesaţi banii puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană.
„O să le dau şi celor de la Consiliul Judeţean temă să caute potenţiali investitori în teritoriu. Anul trecut nu am fost mulţumit de măsurile private. Dacă la măsuri publice am adus bani, pe măsuri private ne-am mişcat modest, iar eu nu sunt mulţumit deloc. Dacă noi suntem simpli raportori de cifre, murim. O să întrebe unii de ce face asta Consiliul Judeţean, pentru că în fond nu e atribuţia noastră. Dar nici nu îmi este indiferent ce se întâmplă în judeţul Suceava cu absorbţia fondurilor. Pentru că pe măsuri private merge prost şi aici trebuie să facem ceva”, a declarat Flutur.
El a adăugat că, dacă va fi nevoie, în popularizarea măsurilor prin care pot fi accesate fonduri europene vor fi implicaţi şi preoţii şi poştaşii din localităţile sucevene, precum şi primarii, astfel încât aceste informaţii să ajungă la cât mai multe persoane.
Gheorghe Flutur a făcut aceste afirmaţii după ce a solicitat reprezentanţilor instituţiilor statului să renunţe la limbajul „sec” şi teoretic şi să explice mai pe înţelesul oamenilor modul în care îşi pot deschide o afacere pe bani europeni.
Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că în perioada următoare vor fi organizate şi alte întâlniri cu potenţialii investitori, în care vor fi prezentate şi exemple de bună practică, respectiv suceveni care au reuşit să promoveze proiecte europene.
(17 feb 2011, 11:09:54
Averile unora ( conform lg. 16 ) ANI le purică detaliat
Dar pohocul de bani a’ primarului sau ... a popii
E bine-merci în conturi ,, îndosariat ’’
Averile maneliştilor ( de exemplu )
Trec neobservate , dar sindicalistul ( în schimb )
E trecut într’un con funebru
De ce nu’i aceeaşi lege , mă întreb ?
Eu vreau şi popii (de ex. ) să sară în faţă
Justificându + şi maşinile şi banii
Fiindcă’i oricum ( totul ) o imensă greaţă
Faţă de categoriile sociale întretăiate cu ANI