Conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava a transmis directorilor unităţilor de învăţământ din judeţ să facă reducă cât mai mult cheltuielile din şcoli şi să facă economii cât mai mari.
Şefii unităţilor de învăţământ din municipiul Suceava spun că au fost sfătuiţi atât de reprezentanţi ai IŞJ, cât şi de angajaţi din Primăria Municipiului Suceava să strângă cureaua la cheltuielile de întreţinere a şcolilor. Mai mult, consilierii locali vor vizita săptămâna viitoare şcolile din municipiu pentru a vedea cum se poate restrânge spaţiul destinat desfăşurării orelor, ceea ce înseamnă economie de agent termic şi de curent electric.
Directorii şcolilor trebuie să fie foarte atenţi la tot ceea ce se întâmplă în şcoală şi trebuie să închidă centralele termice în zilele de weekend şi să fie atenţi la utilizarea energiei electrice în sălile de clasă.
Primele unităţi vizate la capitolul „reduceri de cheltuieli” sunt Şcolile Generale Nr. 3 şi Nr. 5 „Jean Bart”. În primul caz, nemulţumirile sunt legate de bazinul de înot, care ar fi prea scump de întreţinut, iar legat de Şcoala „Jean Bart” din Burdujeni, cei peste 200 de elevi care învaţă în două corpuri de clădire ar putea fi mutaţi într-unul singur, modernizat, însă nu există spaţiu şi pentru mutarea bibliotecii, a cabinetului medical şi a celui de logopedie. Directorul Şcolii „Jean Bart” a spus că şeful IŞJ, Petru Carcalete, a fost deja în şcoală pentru a analiza modul în care se poate realiza mutarea elevilor într-un singur corp de clădire, pentru a reduce astfel din cheltuielile de întreţinere.
Reduceri şi la salarii
Reduceri se fac şi la plata salariilor dascălilor din judeţ, iar sindicaliştii din învăţământul sucevean spun că „după o instruire făcută de către Ministerul Educaţiei, conducerea Serviciului Salarizare din cadrul IŞJ Suceava a dat dispoziţii clare secretarelor în ceea ce priveşte modalitatea de calculare a salariilor pentru cadrele didactice”. Traian Pădureţ, liderul Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ, Sport, Cultură şi Protecţia Copilului Pro-Educaţia Suceava, a spus că „IŞJ Suceava, fără a ţine cont de sentinţele judecătoreşti definitive şi irevocabile, interzice, prin şefa serviciului salarizare, calcularea corectă a salariilor pentru cadrele didactice îndreptăţite să-şi primească leafa la nivelul lunii decembrie 2010”.
( 5 feb 2011, 11:39:38
Spune matale ce risipa se face la ISJ!
Pune pe site+ul ISJ, daca ai curajul, datele financiare.