Locuitorii străzii Aurel Vlaicu, din municipiul Suceava, se tem că le vor fi distruse casele din cauza vibraţiilor produse de maşinile de mare tonaj care trec pe acolo zi de zi, nimerind în gropile lăsate în urmă de lucrările ISPA şi adâncite de iarnă şi de traficul greu.
Strada este distrusă dintr-un capăt în altul, pe fâşia de teren pe care a fost montată conducta de apă rece betonul turnat fiind deja măcinat, în vreme ce gropi mari se cască în asfalt în zonele unde s-a lucrat, presiunea utilajelor şi spargerile de asfalt favorizând distrugerea străzii în mai multe zone.
Disperaţi de zgomotul produs de camioanele încărcate cu balast, care circulă la o balastieră din zonă, de trepidaţiile produse, care le-au crăpat pereţii caselor, oamenii au solicitat Primăriei Suceava montarea unei bariere.
Celor care circulă cu maşini de mare tonaj pe strada respectivă puţin le-a păsat, pentru că au intrat cu maşina direct în barieră, făcând-o ţăndări.
Alte “strategii” ale celor de pe stradă, de a-i încetini pe cei care circulă cu camioane pe acolo, au fost de montare a unor indicatoare şi semne de avertizare ilegale. Cum strada a rămas în continuare distrusă, cei care se aventurează pe acolo cu autoturisme au de plătit tot mai mult pe reparaţii, în vreme ce traficul greu din zonă le creează coşmaruri locuitorilor străzii.
Asfaltarea străzii, împiedicată de numărul mic de racorduri la utilităţi
La comandamentul de ieri dimineaţă, primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a mustrat pe constructorii ISPA pentru calitatea proastă a lucrărilor de refacere a străzii Aurel Vlaicu, care necesită reparaţii urgente.
“Pe lângă strada Alexandru cel Bun, pe care o vom asfalta aşa cum scrie la carte, de cum se va încălzi afară, avem în vedere strada Aurel Vlaicu, la care au început lucrările ISPA de mai bine de doi ani şi nu este finalizată nici astăzi. Strada asta poate fi un studiu de caz, exemplu de cum nu trebuie refăcute străzile”, a spus Lungu.
El a spus că, la includerea acestei străzi în programul de asfaltare din primăvară, o piedică serioasă o reprezintă numărul mic de racordări la reţeaua de apă potabilă şi canalizare.
“Nu putem asfalta strada până când majoritatea celor de pe stradă nu s-au racordat la utilităţi. Facem apel la ei, să se racordeze până la 31 martie, pentru a putea asfalta strada din primăvară. Din păcate, de multe ori am fost siliţi să ne întoarcem să spargem o stradă recent asfaltată, pentru că s-au trezit unii târziu că vor şi ei să beneficieze de apă potabilă şi canalizare”, a adăugat edilul sucevean.
Şeful municipalităţii sucevene a precizat că se lucrează la un plan de reparaţii stradale pentru 2011, corelat cu lucrările ISPA, care include deja strada Aurel Vlaicu, din cartierul Iţcani.
( 2 feb 2011, 11:29:56