O femeie în vârstă de 60 de ani, din municipiul Suceava, a ajuns la Urgenţele Spitalului Judeţean, sâmbătă, în jurul prânzului, după ce a fost lovită în cap de un ţurţure de gheaţă, în timp ce mergea pe stradă, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
Incidentul, se arată într-un comunicat al ISU Suceava, s-a petrecut pe bulevardul George Enescu, în zona Farmaciei „Centrofarm”.
„Cumătrul meu mi-a spus că era un ţurţure cam cât mâna lui şi încă trei degete”
Victima, Maria Gălăţeanu, povesteşte că mergea la o înmormântare, când a simţit o lovitură puternică în zona capului. Era sâmbătă, în jurul orei 12:30.
„Parcă eram... nu ameţită, beată, aşa mă simţeam. Am dat căciula jos de pe cap, am pus mâna, era sânge. Am intrat în farmacie, fetele de acolo s-au speriat. Am sunat la salvare şi a venit SMURD-ul şi aşa am ajuns la spital. Norocul meu e că am avut părul prins în coc şi căciulă pe cap. La spital m-au şters, mi-au făcut radiografie, antitetanos. Şi acum mă mai doare. Am făcut tensiune după lovitura aia puternică. Cumătrul meu, cu care eram împreună atunci, mi-a spus că era un ţurţure cam cât mâna lui şi încă trei degete. Eu cred că cineva ar trebui să răspundă. Trebuie luate măsuri, ca i s-ar putea întâmpla şi altei persoane şi ar putea fi şi mai grav”, ne-a mărturisit, ieri, Maria Gălăţeanu.
Din fericire, medicii au concluzionat în urma investigaţiilor că nu e nimic grav şi că victima a suferit doar un traumatism cranio-cerebral uşor, pentru care nu se impune internarea în spital.
ISU Suceava ameninţă cu sancţiuni
Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, locotenentul Irina Istrati, a retransmis ieri apelul către asociaţiile de proprietari şi societăţile comerciale să se implice în activităţile de deszăpezire a căilor de acces spre clădiri, a trotuarelor, arterelor de circulaţie vecine imobilelor sau punctelor de lucru şi de eliminare a poleiului, în aşa fel încât traficul pietonal să se desfăşoare în mod normal.
Pentru prevenirea unor accidente cu urmări grave, o grijă deosebită trebuie acordată îndepărtării ţurţurilor de gheaţă de pe streşini, uluce, jgheaburi etc..
„În caz de pericol iminent de cădere a zăpezii sau gheţii (ţurţurilor), de pe clădirile înalte, deţinătorii au obligaţia să ia măsuri de marcare a perimetrului expus, de avertizare şi de îndepărtare a acestora cu mijloace proprii sau prin intermediul firmelor care au dotări specifice”, a declarat locotenentul Irina Istrati, precizând că neîndeplinirea acestor obligaţii prevăzute de lege se sancţionează contravenţional.
(31 ian 2011, 11:16:09