sâmbătă, 29 ian 2011 - Anul XVI, nr. 23 (4621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bilanţ 2010

O şpagă de 1.000 de euro şi una de 1.500 de lei, exemplele corupţiei între funcţionarii MAI

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt angajaţi ai structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) de pe raza judeţului Suceava au fost puşi sub învinuire în cursul anului trecut pentru fapte de corupţie, informează Biroul de Presă al Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Suceava, cinci dintre aceştia fiind cercetaţi penal, iar patru din ei ajungând chiar în spatele gratiilor.

Potrivit bilanţului activităţii lucrătorilor SJA Suceava pe anul 2010, în afara celor opt funcţionari MAI, alte 11 persoane au fost învinuite pentru infracţiuni de corupţie.

În comunicatul SAJ remis mass-media sunt date două exemple.

Primul este al fostului şef de post al comunei Dorna Arini, Mircea Cîrneală (40 de ani), cel care a fost arestat preventiv pe data de 9 august 2010, fiind acuzat că a pretins şi primit mită 1500 de lei, pentru a soluţiona favorabil un dosar penal.

Banii au fost daţi în două tranşe, susţin anchetatorii, la date diferite, o dată 700 de lei, a doua oară 800 de lei, printr-un intermediar, care habar nu avea pentru ce sunt sumele respective.

Şeful de post a declarat că a fost victima unei înscenări puse la cale de denunţătoare, o femeie din comună, care era cercetată pentru săvârşirea unei infracţiuni de fals.

Deşi Mircea Cîrneală nu a fost prins niciodată cu acei bani asupra sa,  anchetatorii susţin că au probe suficiente prin care să demonstreze că poliţistul a cerut şi primit mită.

Al doilea exemplu din comunicatul SJA Suceava este cel al celor doi ofiţeri din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, subinspectorul Florin Muscă şi inspectorul Florin Vântu, care, la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, ar fi primit o şpagă de 1000 de euro pentru a nu se sesiza din oficiu şi a nu efectua cercetări cu privire la comiterea unei infracţiuni privitoare la viaţa sexuală. La acea vreme, Muscă a fost arestat, iar împotriva lui Vântu a fost luată măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu.

În cursului anului trecut, ofiţerii SJA au primit 53 de petiţii şi zece apeluri TelVerde.

De asemenea, ofiţerii anticorupţie au organizat 35 de întâlniri cu aproape 600 de funcţionari din structurile MAI, din care 51 cu funcţii de conducere, accentul punându-se pe prevenirea personalului care îşi desfăşoară activitatea pe linie de achiziţii publice şi în domeniul resurselor umane.

„Cetăţenii pot sesiza fapte de corupţie săvârşite de personalul MAI, la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava, situat pe str. Petru Rareş, nr. 15, în incinta clădirii Curţii de Conturi Suceava, precum şi la telefonul 0230/203.340 sau la linia telefonică gratuită la D.G.A. 0.800.806.806”, se precizează în comunicatul SJA Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O şpagă de 1.000 de euro şi una de 1.500 de lei, exemplele corupţiei între funcţionarii MAI.
 Vizualizări articol: 5121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
O şpagă de 1.000 de euro şi una de 1.500 de lei, exemplele corupţiei între funcţionarii MAI4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(29 ian 2011, 14:24:56
Aia de la SJA sa caute dovezi nu sa stea in birou sa astepte telefoane de la infractori ca si asa iau o carca de bani degeaba, iar despre voi, va uitati la tv si incercati sa starniti praf prin ograda. La munca serioasa nu la copy paste.
2.   Apa de ploaie trimis de
(29 ian 2011, 18:26:38
Pe Zavate de la Siret cind il v-om vedea filmat asa?
2.1  RE: Apa de ploaie trimis de
(29 ian 2011, 18:29:59
3.   Gargara ieftina trimis de
(29 ian 2011, 19:56:32
Acestea sunt doar cazurile flagrante care nu au mai putut fi musamalizate.
Pentru celelalte cazuri nestiute opiniei publice a avut grija tata Onea sa arunce batista pe tambal.
EX: citatie trimisa luni la adresa unui reclamant si prin care era invitat sa se prezinte la IJP ... vinerea anterioara zilei de luni.
Sau solutionarea unei plangeri penale fara ca macar reclamantul sa fie citat sau audiat.
LONG LIVE THE KING ONEA!
4.   Frectii trimis de
(29 ian 2011, 21:08:50
As vrea sa stiu si eu care nu a luat spaga ? care nu s-a murdarit pe maini doua degete sus.........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei