De săptămâna viitoare, Poliţia Comunitară Suceava va deveni oficial Poliţia Locală, odată cu aprobarea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, care va fi discutat astăzi.
Înfiinţarea Poliţiei Locale se face în baza Legii 155/2010, care, deşi a fost aşteptată cu nerăbdare de autorităţile locale din ţară, a suferit modificări esenţiale.
“Nu mă mulţumeşte acest proiect, pentru că nu ne dă posibilitatea să mai angajăm personal. Ne-ar mai trebui minim 50 de poliţişti în municipiul Suceava pentru a putea asigura patrule suficiente în toate cartierele, mai ales că oraşul este foarte întins. Vechea formă a legii prevedea contopirea Poliţiei Comunitare cu Poliţia Municipiului”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
În noua organigramă a Poliţiei Locale sunt prevăzuţi 123 poliţişti, două funcţii fiind de conducere şi 121 de execuţie.
Nou înfiinţata Poliţie Locală a preluat şi o serie de servicii din cadrul primăriei, astfel încât structura de personal este distribuită astfel:
- Serviciul de ordine publică pentru zona Obcini, George Enescu, Zamca, Mărăşeşti, zona centrală, Traian Vuia – 38 de poliţişti;
- Serviciul de ordine publică pentru cartierele Burdujeni şi Iţcani – 26 de posturi;
- Serviciul de circulaţie – 11 posturi;
- Serviciul Dispecerat Supraveghere Video – 15 posturi;
- Biroul Disciplina în Construcţie – şase posturi;
- Biroul Protecţia Mediului – şase posturi;
- Biroul Activităţi Comerciale – şase posturi.
- Serviciul de Logistică Administrativă – 13 posturi
“Sperăm ca noua formulă a Poliţiei Locale să fie mai eficientă, dar ne-am dori foarte mult să avem un număr mai mare de poliţişti.
Prin noua lege avem posibilitatea să colaborăm sau chiar să detaşăm la noi personal din alte instituţii, precum Poliţia Municipiului Suceava şi Jandarmerie, pentru a asigura ordinea şi liniştea în oraşul nostru”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene, iniţiatorul proiectului în baza căruia se înfiinţează Poliţia Locală.
(27 ian 2011, 12:39:16