joi, 27 ian 2011 - Anul XVI, nr. 21 (4619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verificări

Licitaţiile cu preţuri subevaluate stârnesc semne de întrebare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două licitaţii, la care firmele participante au venit cu oferte mult mai mici decât evaluările iniţiale, au pus pe gânduri autorităţile localesucevene, care se tem ca preţurile să nu fie subevaluate doar pentru ca licitaţia să fie câştigată, pentru ca după aceea firma respectivă să ceară suplimentarea contractului cu alte fonduri.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a dat ca exemple licitaţia de reparare a drumurilor şi cea de construire a Centrului Tradiţiilor Bucovinene, unde au fost cerute clarificări de la firmele participante, după ce acestea au venit cu preţuri mult mai mici decât evaluările iniţiale ale lucrărilor scoase la licitaţie.

“La licitaţia de realizare a Centrului Tradiţiilor Bucovinene au fost depuse trei oferte, din partea firmelor Muha, Instcomp şi Civica. După licitaţia electronică, pe primul loc s-a calificat firma Muha, cu 4.960.000 lei plus TVA, în vreme ce Civica a venit cu o ofertă de 4.970.000 lei plus TVA. Deocamdată, oferta câştigătoare este cea a firmei Muha, dar am cerut clarificări, pentru că oferta este sub 85% din valoarea evaluată a lucrării, care este limita maximă de scădere a preţului, aşa cum prevede legea. În măsura în care firma va face dovadă că poate obţine materialele la preţurile pe care le-a pus în acele devize, vom încheia contractul cu ei”, a spus Lungu.

Prima ofertă a companiei Muha pentru realizarea acestui obiectiv a fost de 5.960.000 de lei, adică cu 1.000.000 de lei mai mare.

Termenul de finalizare a Centrului Tradiţiilor Bucovinene este de 24 de luni de la data semnării contractului.

Edilul sucevean a spus că municipalitatea are mari probleme cu subevaluările de la licitaţii, dând exemplu licitaţia de reparaţii stradale, unde o firmă a venit cu o ofertă care reprezintă doar 60% din valoarea contractului.

“Cerem şi acolo clarificări, iar în funcţie de asta vor intra în a doua etapă a licitaţiei electronice”, a adăugat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţiile cu preţuri subevaluate stârnesc semne de întrebare.
 Vizualizări articol: 1472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Licitaţiile cu preţuri subevaluate stârnesc semne de întrebare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Praf in ochi trimis de
(27 ian 2011, 11:53:50
s-ar parea ca dl. primar are un consilier nou, care este probabil un fost ....., care l-a sfatuit sa '' arunce praf '' in ochii opiniei publice......chiar asa ne credeti de prosti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei