Consultantul Angelinei Jolieîn materie de adopţii şi un mare susţinător al cauzei orfanilor români, doctorul Ronald Federici, a adoptat doi copii internaţi la fostul Spital de Neuropsihiatrie Infantilă Siret.
Psiholog de profesie, Ronald Federici, un prieten apropiat al cuplului Pitt-Jolie, le-a sfătuit pe vedete să adopte şi un copil din România. Cel puţin aşa reiese din articolul apărut zilele acestea în cotidianul Libertatea:„Jolie şi Brad Pitt îşi doresc un copil din România”. Conform aceleiaşi surse, „Cele două supervedete americane încearcă să-i calce pe urme consilierului personal în materie de adopţii al Angelinei, care are doi fii înfiaţi din România”.
Angelina Jolie (36 de ani) şi Brad Pitt (48 de ani) au înfiat până acum trei copii din cele mai sărace ţări din lume, dar aşteaptă ca legea adopţiilor din România să le permită să înfieze şi un copil din România.
A fost impresionat de povestea copiilor de la Siret
Conform ziarului Libertatea, „ideea nu le-a venit peste noapte, ci doar după ce au aflat că tocmai doctorul Ronald Federici, consultantul Angelinei în materie de adopţii şi un mare susţinător al cauzei orfanilor români, are înfiaţi doi copii din ţara noastră.
Cei doi actori i-au cunoscut pe românii adoptaţi şi au rămas atât de încântaţi, încât au hotărât să aştepte până când vor putea, legal, să înfieze şi ei un copil din România.
Doctorul Federici este expert în evaluarea copiilor înfiaţi la nivel internaţional şi a arătat un interes deosebit faţă de orfanii din Europa de Est, în mod special faţă de cei din România, reuşind să realizeze peste 1.000 de adopţii din această parte a continentului.
După cum ne-au confirmat câteva persoane care l-au cunoscut şi au colaborat cu doctorul Federici, în perioada 1996 -1998, persoane care lucrau cu copiii abandonaţi de la Siret, acesta ar fi venit pentru prima dată la Spital de Neuropsihiatrie Infantilă (NPI) în anul 1996.
„Doctorul Federici a văzut atunci condiţiile grele în care trăiau copiii şi tinerii internaţi la NPI. A fost impresionat de povestea lor. Ştiu că a adoptat doi băieţi de la Siret, care acum sunt majori, tineri care s-au recuperat foarte bine după ce au fost adoptaţi de doctorul Federici”, ne-a spus Adina O’Connor, coordonator de programe în cadrul Fundaţiei „O nouă Viaţă”.
Inspirat de situaţia copiilor din România, doctorul Federici, cu care Fundaţia Umanitară „O nouă Viaţă” Siret mai ţine legătura pe e-mail, a scris şi o carte despre deprinderile copiilor din orfelinate.
Cuplul Pitt-Jolie, împiedicat de lege să adopte un copil român
În articolul publicat pe www.libertatea.ro, se mai precizează că
doctorul Federici a reuşit să „salveze” 14 copii din acest loc, găsindu-le familii adoptive în SUA. Tată a şapte copii înfiaţi din Europa de Est, dintre care doi chiar din România, Federici este un prieten apropiat al celebrului cuplu Pitt-Jolie, care îi urmează sfaturile în materie de adopţii sau în ajutorarea celor mici, lipsiţi de posibilităţi.
„Aşa se face că, recent, Angelina Jolie a anunţat că vrea să îşi mărească familia cu încă un membru şi că, la sfaturile consultantului ei, intenţionează să înfieze un copil chiar din România, având în vedere că şi ceilalţi trei copii adoptivi ai ei şi ai lui Brad Pitt sunt luaţi din ţări mai degrabă sărace. Singura piedică în realizarea acestui proiect este situaţia adopţiilor din ţara noastră, unde de la 1 ianuarie 2005, a intrat în vigoare o lege care restricţionează adopţiile internaţionale”, mai precizează sursa citată.
Familie numeroasă
Angelina Jolie şi Brad Pitt sunt consideraţi a fi unul dintre cele mai solide cupluri de la Hollywood, în ciuda faptului că nu sunt căsătoriţi.
Cei doi au în prezent şase copii, dintre care trei sunt adoptaţi - Maddox, în vârstă de nouă ani, născut în Cambodgia, Pax, în vârstă de şase ani, născut în Vietnam, şi Zahara, în vârstă de cinci ani, născută în Etiopia.
Shiloh, născută în Namibia, în 2006, este unul dintre copiii biologici ai cuplului, alături de gemenii Knox Leon şi Vivienne Marcheline, născuţi în 2008, în Franţa.
România este presată să redeschidă adopţiile internaţionale
Plenul Parlamentului European din Strasbourg, conform, a dezbătut o iniţiativă din partea a 62 de eurodeputaţi, majoritatea italieni, pentru redeschiderea adopţiilor internaţionale la nivelul Uniunii Europene.
Deşi atât dezbaterea, cât şi textul rezoluţiei, vizează situaţia generală a adopţiilor internaţionale din toate cele 27 de state membre, în discursurile eurodeputaţilor, România a fost ţara menţionată aproape în exclusivitate în criticile aduse legislaţiei care nu permite adopţii internaţionale.
Europarlamentarii români se opun, deocamdată, redeschiderii adopţiilor internaţionale.
(20 ian 2011, 11:12:10
Nu’i normalitate ... o ( ri ) ficiul Statului
Vinde al lor nevinovat surâs
Sub paravanul ... adoptatului
Omleta disperării se coace aici
Şi nu se poate servi , din păcate
Gustul amar al abandonului celor mici
E prea mare pentru’o prea mică străinătate
La periferia unei gândiri lucide
Acceptăm ca fiind ... ok
Românu’i nepăsător şi (cam) greu se prinde
De valoarea copiilor săi