Produsele tradiţionale vândute de firmele care fac parte din Asociaţia „Produs în Bucovina” au înregistrat vânzări record în cele două zile din Ajunul Crăciunului. La chioşcurile care au fost amplasate pe esplanada Casei Culturii Suceava, în zilele de 22 şi 23 decembrie, fiecare producător de preparate din carne a vândut marfă de 50 de milioane de lei vechi, producătorii de brânzeturi au avut vânzări de 25 de milioane de lei vechi fiecare, iar cei de mere au reuşit să vândă câte două tone de mere pe zi.
Preşedintele asociaţiei, Alexandru Scheul, ne-a declarat că „Produs în Bucovina” include opt producători de carne, patru de brânzeturi, doi de patiserie, precum şi producători de mere, miere şi vânzători de vin fier şi must. Un calcul sumar arată că în zilele de 22 şi 23 decembrie, numai producătorii de preparate de carne şi brânzeturi au vândut produse în valoare de 1 miliard de lei vechi, adică aproape 24.000 de euro. Tot în aceste zile patiserii au vândut prăjituri şi cozonaci de circa 20 de milioane de lei vechi zilnic, must şi vin fiert - de 5 milioane de lei vechi pe zi şi miere de 7-8 milioane de lei vechi pe zi.
Potrivit lui Alexandru Scheul, în zilele obişnuite de weekend, când Piaţa ţărănească se desfăşoară în faţa Palatului Administrativ, media vânzărilor este de 30 de milioane de lei vechi pe zi la preparatele din carne, 15-20 de milioane lei vechi la brânzeturi şi circa 500-600 kg de mere.
Producătorii de preparate din carne şi brânzeturi tradiţionale îşi expun marfa spre vânzare la fiecare sfârşit de săptămână, în faţa Palatului Administrativ din municipiul Suceava.
(11 ian 2011, 13:06:27