Municipalitatea suceveană se grăbeşte să scape de cabinetele medicale pe care le are în patrimoniu pentru a nu fi obligată să investească în reparaţii şi întreţinere. Deşi vânzarea spaţiilor cu destinaţie medicală a început de anul trecut, din cele 105 cabinete, 18 încă nu au fost cumpărate de medicii care îşi desfăşoară activitatea aici. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre trei cabinete în cartierul Obcini, două în zona Piaţa Mică, câte unul în George Enescu, strada Ana Ipătescu şi strada Celulozei, patru în Policlinica Areni şi câte trei pe Calea Burdujeni nr.11 şi strada Gheorghe Doja. „Primăria nu mai are nici o strategie de modernizare, dacă nu se vând le scoatem la licitaţie, conform legii. Fac apel la medicii care lucrează în aceste cabinete să vină la primărie şi să le cumpere, ca să nu ajungem într-o situaţie neplăcută pentru că noi oricum le scoatem la licitaţie”, a afirmat Lungu.
Primarul a mai spus că pentru primărie cel mai important este nu câţi bani încasează din spaţiile care mai sunt de vândut, ci „să nu le mai avem în patrimoniu pentru că atunci eşti obligat să le întreţii, să faci reparaţii”.
Administraţia locală a încasat până acum 25 de miliarde de lei vechi din vânzarea cabinetelor medicale, sume direcţionate aproape în întregime către Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.