Pe orice vreme, fie zăpadă sau ploaie, fie vânt, trenul cu abur de la Moldoviţa atrage turiştii la fiecare început de an. Trenul cu două vagoane de epocă din care unul de clasă şi unul restaurant, tractat de o locomotivă fabricată la Budapesta, în 1911, a circulat de joi, 30 decembrie 2010, până duminică, 2 ianuarie 2011, în fiecare zi, cu plecare la orele 12.00 şi 14.00, din gara improvizată în spatele Hotelului „Oana” din Moldoviţa.
Dacă pe 1 ianuarie, la prima cursă, de la ora 12, au fost călători pentru un singur vagon, la ora 14, mecanicul Ioan Popescu a mai ataşat unul, pentru ca toţi cei aflaţi în staţia de plecare a mocăniţei să urce în vagoane. Ce-i drept, pe traseu trenuleţul a cam obosit, fiind necesare mai multe opriri pentru a face presiune. Parcursul printr-o zonă pitorească a fost un bun prilej pentru sute de turişti veniţi din diferite zone ale ţării de a petrece sărbătorile de iarnă în Bucovina, să imortalizeze cu aparate foto şi camere de filmat peisajul superb de iarnă, să chiuie odată cu locomotiva şi să pufăie la urcuş. Cei 14 kilometri, dus-întors, au fost parcurşi în aproximativ o oră şi jumătate. Preţul unui bilet a fost de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii, toţi călătorii primind bilete de la „naşul” trenului, Dumitru Clitnovici.
Georg Hocevar, administrator al societăţii "Calea Ferată Îngustă" SRL Brad, a cheltuit în ultimii ani sume importante de bani pentru a reabilita linia de cale ferată îngustă de la Moldoviţa şi pentru a recondiţiona la firma sa vagoane şi locomotive foarte vechi din dorinţa de a pune în valoare frumuseţile naturale ale zonei şi a determina turiştii să descopere fascinanta lume a trenurilor de epocă.
Alte puncte de atracţie pentru turişti
Alaiuri de colindători şi urători, pomana porcului, plimbări cu sania trasă de cai, meşteşuguri populare, mese îndestulate şi urări de belşug sunt doar o parte dintre surprizele pe care pensiunile din Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei le-au pregătit de Anul Nou. Turiştii care au trecut pragul gazdelor au fost întâmpinaţi cu bunătăţi tradiţionale, cu ţuică de prune şi vin de casă, cu cozonaci şi colaci proaspăt scoşi din cuptor.
O altă atracţie o reprezintă Muzeul Ouălor Încondeiate, unde gazde primitoare sunt artista populară Lucia Condrea şi soţul ei, Traian.