Elevii din ultimul an de liceu ai Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au desfăşurat în ultimele zile ale acestui an o campanie de ajutorare a oamenilor nevoiaşi. Aceştia s-au deplasat la Pârteştii de Sus, unde şi-au propus să lumineze sărbătorile oamenilor de la Aşezământul de bătrâni de acolo. Cele două maici, maica Elena şi maica Timoteia, i-au primit pe toţi şi le-au arătat ce înseamnă să fii abandonat de familie, să devii inutil şi să nu ai lângă cine să petreci sărbătorile. Aşezământul de bătrâni de acolo, creat la iniţiativa preotului din Pârteşti, este locul unde elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” au ales să meargă de ani de zile cu diverse prilejuri.
Sunt zece bătrâni îngrijiţi acolo, iar aşezământul nu le poate asigura acestora condiţii pe perioada iernii deoarece nu există surse de căldură adecvate. O donaţie de la un patron care a rămas anonim le-a adus centrala, dar mai e cale lungă până la montare, achiziţionarea caloriferelor şi a boilerului pentru apă caldă.
Elevii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” au oferit bătrânilor 1000 de lei, bani care vor ajuta la achiziţionarea unui calorifer sau două, iar alţi 200 de lei au fost folosiţi pentru a le procura alimente.
Tot la Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, zilele trecute a avut loc un eveniment mai puţin obişnuit care i-a marcat pe elevii şi profesorii şcolii. Este vorba de ideea viitorilor absolvenţi din clasa a XII-a C. Eleva Elena Piţuc a scris o piesă de teatru cu titlul „Magia Crăciunului”, pornind de la teme sociale prinse într-un text care a impresionat şi a dat de gândit multora dintre participanţi.
Piesa a fost concepută ca un mănunchi de scenete, fiecare a surprins o altă problemă socială. A imortalizat imaginea femeii de afaceri care îşi neglijează familia şi care nu poate închega o relaţie adevărată cu fiica ei, dar pe care spiritul Crăciunului o face să revină la o atitudine firească. A pus în scenă patronii care suprasolicită angajaţii în preajma Crăciunului, oamenii străzii care ajung acolo din motive independente de ei, femeia cu o căsnicie nefericită care încearcă să-şi refacă viaţa, adolescenta care vrea să-şi pună capăt zilelor în urma unui eşec sentimental, prietenele care înlocuiesc ura cu afecţiune. Piesa a fost jucată la Casa de Cultură cu sala plină şi a transmis un mesaj uşor de înţeles, dar greu de aplicat. Elevii coordonaţi de diriginta Mariana Zup au conceput un afiş, au vândut bilete, au oferit aranjamente de Crăciun celor din sală şi au hotărât ca toţi banii din vânzări să fie folosiţi pentru a bucura pe cineva.