Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a fost inaugurată ieri, la finalul unui amplu proces de reabilitare care a însemnat o investiţie de 500.000 lei, realizată cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava. Modernizările au vizat condiţiile hoteliere, care s-au îmbunătăţit considerabil prin refacerea zidăriei, a instalaţiilor, inclusiv a celor de oxigen, achiziţionarea unui mobilier nou, renovarea grupurilor sanitare, conectarea la reţeaua de internet şi cablu TV (la anul, în fiecare salon al secţiei vor fi instalate televizoare).
“Ne-am mobilizat în primul rând pentru crearea unui loc confortabil de muncă, dar şi pentru a oferi condiţii bune bolnavilor. În 2011, cu sprijinul Consiliului Judeţean vom trece şi la partea de dotare tehnică”, a spus managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu.
La anul, investiţiile din secţia de Ortopedie vor fi în dotarea tehnică
Şeful secţiei Ortopedie, dr. Răzvan Bandac, a adăugat că investiţiile viitoare urmăresc să ridice la standarde europene şi calitatea actului operator, intenţia conducerii fiind ca bolnavii internaţi în acest sector să beneficieze de cele mai noi metode de tratament din domeniu.
„Ne referim în primul rând la dotarea imagistică cu aparatul Roentgen mobil cu braţ, foarte important pentru ortopedie. Având această dotare putem ridica foarte mult ştacheta pentru a utiliza o nouă serie de implante, ultimele apărute pe plan mondial şi care sunt foarte eficace. Este vorba şi de chirurgia minim invazivă pe care vrem să o implementăm în Suceava, artroscopia, pentru că este păcat să tratăm prin mijloace clasice când bolnavii pot fi recuperaţi mai rapid prin aceste metode noi. Colectivul este tânăr, puternic, suntem o echipă şi vrem să mergem în continuare pe această specializare care este destul de grea şi solicitantă”, a arătat dr. Răzvan Bandac.
Preşedintele CJ vrea să refacă faţada spitalului şi să reabiliteze termic clădirea
Prezent la inaugurarea de ieri, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a remarcat că, în 2010, cu bani de la Consiliul Judeţean şi de la primărie au fost modernizate 14 din cele 24 de secţii ale instituţiei spitaliceşti şi şi-a manifestat încrederea că până la finele anului viitor vor fi găsite resurse financiare şi pentru reabilitarea celorlalte secţii. El a precizat că a cerut de la Guvern 3,5 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Blocului Operator al spitalului şi intenţionează să găsească resurse financiare şi pentru refacerea faţadei unităţii sanitare şi reabilitarea termică a clădirii.
“Vom trece la dotarea cu instrumentar şi aparatură, mai ales că sperăm ca la anul spitalul să devină clinică. Pe de altă parte, faţada nu-mi place deloc, de aceea anul viitor va fi hotărâtor pentru obţinerea de fonduri pentru refacerea ei”, a punctat Georghe Flutur.
1.300 de pacienţi, majoritatea răniţi în accidente rutiere, internaţi anual la Ortopedie
Secţia Ortopedie are o capacitate de 35 de paturi şi este deservită de trei medici primari şi doi medici specialişti, 12 asistente şi opt cadre din rândul personalului auxiliar. Anual, în această secţie sunt internaţi 1.300 de pacienţi, majoritatea victime ale accidentelor rutiere. În fiecare an, medicii ortopezi efectuează circa 1.000 de intervenţii chirurgicale.
Printre participanţii la inaugurarea de ieri s-au aflat şi vicepreşedintele CJ Vasile Ilie şi viceprimarul Lucian Harşovschi.
(22 dec 2010, 20:18:42