Copiii din cartierul rădăuţean Obor au la dispoziţie, de ieri, un spaţiu de joacă ultramodern, spaţiu dotat cu mai multe tobogane, balansoare şi tuneluri suspendate.
Prin inaugurarea locului de joacă, administraţia locală, cu sprijinul firmei austriece Schweighofer Holzindustrie, a rezolvat o problemă mai veche în cartierul rădăuţean, în condiţiile în care în zona respectivă nu exista până acum nici un spaţiu amenajat pentru cei mici. La festivitatea de inaugurare, festivitate organizată ieri la orele prânzului, au participat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, directorul Holzindustrie Schweighofer SRL, Nechifor Tofan, şi câteva zeci de copii însoţiţi de părinţi sau bunici.
Valoarea amenajărilor din acest spaţiu de joacă este de circa zece mii de euro
Spre bucuria copiilor, doi Moşi Crăciun au împărţit aproape o sută de cadouri, iar alte nouă sute de pachete, sosite din Laponia „via Schweighofer Holzindustrie”, urmează să fie împărţite de primăria locală.
„Firma Holzindustrie Schweighofer a răspuns la solicitarea primarului de Rădăuţi, domnul Aurel Olărean, de a amenaja un loc de joacă pentru copiii din cartierul Obor, ocazie cu care am decis ca pe lângă proiectele pe care le aveam deja în derulare să finanţăm şi acest proiect. Valoarea amenajărilor este de circa zece mii de euro şi nu este prima dată când finanţăm acest gen de proiecte, săptămâna trecută a fost inaugurat unul la Siret, apoi altele la Comăneşti-Bacău şi la Sebeş-Alba, practic în toate locaţiile unde noi avem câte o fabrică. Doresc să transmit tuturor rădăuţenilor, din partea firmei Holzindustrie Schweighofer, sărbători fericite, la mulţi ani şi toate urările de bine!”, a declarat Nechifor Tofan, directorul Holzindustrie Schweighofer SRL.
Firma austriacă a sponsorizat către Primăria Comunei Grăniceşti contravaloarea lucrărilor de construcţie pentru opt case, circa cinci sute de mii de euro, case care au fost predate săptămâna trecută familiilor afectate de inundaţiile din vară.
Mai mult, Schweighofer Holzindustriea finanţat, numai în anul 2010, un număr mare de proiecte sociale cum ar fi îngrijirea la domiciliu a peste 250 bătrâni în Sebeş-Alba, şi 60 în Siret, extinderea reţelei electrice pentru sinistraţii din Grăniceşti, renovarea spitalului din Comăneşti, renovarea unei şcoli în localitatea Petreşti şi furnizarea de echipamente medicale, proiect comun cu Spitalul din Viena, pentru spitalul Comăneşti. Valoarea totală a acestor proiecte în România este de un milion de euro, cu menţiunea că la nivel de grup, în alte ţări decât România, se mai adaugă încă un milion de euro, după cum a arătat Nechifor Tofan.