O delegaţie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi va sosi, săptămâna viitoare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru a vedea condiţiile de lucru şi cazare din secţii, hotărâtoare pentru încheierea protocolului dintre cele două instituţii, protocol în baza căruia medicii rezidenţi se pot pregăti la cea mai mare unitate sanitară suceveană.
Conducerea unităţii Spitalului Suceava a solicitat Universităţii 20 de medici rezidenţi din toate specialităţile, printre care chirurgie generală, cardiologie, urologie, neurologie şi a primit acordul de colaborare. Instruirea rezidenţilor se va face sub supravegherea şefilor de secţie şi a celor 17 medici doctori în ştiinţă.
Spitalul Suceava vrea să încheie, în viitor, protocoale de colaborare şi cu alte centre universitare din ţară
„Ne aplecăm foarte serios spre o asemenea perspectivă. Ne ajută inclusiv la creşterea în prestigiu, spitalul are nevoie de un plus de competenţă. Este o provocare şi pentru medici, pentru că au ocazia să îi îndrume pe tinerii absolvenţi, care au ultimele cunoştinţe în domeniu, şi nu poţi să te prezinţi în faţa lor bâlbâindu-te sau în necunoştinţă de cauză”, a spus managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu.
Conform estimărilor Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află Spitalul Suceava, parteneriatul cu UMF Iaşi ar putea să înceapă de anul viitor, din luna ianuarie. Pregătirea rezidenţilor este primul pas spre transformarea Spitalului de la Suceava în spital clinic, statut care îi va aduce unităţii sanitare mai multe beneficii, printre care posibilitatea de a atrage mai uşor finanţare, dotare cu aparatură medicală performantă şi implementarea de noi terapii.
Pe viitor, Spitalul Judeţean de Urgenţă intenţionează să încheie protocoale de colaborare şi cu alte centre universitare din ţară.