Tinerii din Rădăuţi şi toţi iubitorii de mişcare din municipiu vor avea ocazia să practice un sport de sezon, patinajul, pe un patinoar artificial care va fi inaugurat peste câteva zile chiar la kilometrul zero al municipiului, în piaţa centrală.
Iniţiativa aparţine primarului Aurel Olărean, cel care a iniţiat şi un proiect de hotărâre de Consiliu Local cu privire la „ schimbarea destinaţiei terenului în suprafaţă de 700 mp situat în Piaţa Unirii din parcare centrală în patinoar artificial pentru o perioadă de patru luni şi asigurarea funcţionalităţii patinoarului”, proiect care a devenit hotărâre după de a primit girul deliberativului local.
„Am promis tinerilor, de fapt tuturor rădăuţenilor, că vom avea patinoar artificial în preajma sărbătorilor de iarnă. Am contactat o firmă de profil şi după ce am stabilit condiţiile cele mai bune pentru cei care se vor destinde pe gheaţă, am decis să inaugurăm suprafaţa peste câteva zile. Contractul cu firma s-a realizat în totală legalitate şi cred că localnicii vor aprecia iniţiativa amenajării acestui patinoar. Am mai spus şi repet, în municipiul Rădăuţi lipseşte animaţia, oamenii nu au unde să se distreze în timpul liber şi de aceea îi invit pe cei care doresc să patineze la noul patinoar din centrul localităţii”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.
Patinoarul va fi amenajat şi întreţinut pe cheltuială proprie de o firmă din Piatra Neamţ, iar administraţia locală va asigura contravaloarea energiei electrice, în cuantum de 10.000 de lei lunar. În fiecare zi de luni, între orele 10 şi 18, intrarea este liberă pentru toţi locuitorii din Rădăuţi, iar în acest interval orar unităţile de învăţământ din municipiu au posibilitatea să-şi desfăşoare orele de sport pe gheaţă. Programul de funcţionare al patinoarului nu va depăşi ora 24.00, iar firma colaboratoare are obligaţia de a nu subconcesiona contractul şi de a nu subînchiria terenul pus la dispoziţie.
Proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Aurel Olărean a fost aprobat cu unanimitate de voturi, dar şi cu un amendament care prevede ca „primăria să primească bilete, la preţul cel mai mic, în valoare de 50% din contravaloarea energiei electrice, dar nu mai mult de 10.000 de lei lunar, din care se scade 16% reprezentând impozitul pe venitul realizat de societate, din vânzarea biletelor cedate Primăriei şi 2% reprezentând impozitul pe spectacol”.