Sute de oameni au fost alături de familie şi l-au condus pe ultimul drum pe Tudor Mîrza, înmormântarea având loc sâmbătă, începând cu orele 12:00, la Biserica „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava.
Din momentul în care au aflat că Tudor nu mai este, colegii băiatului, profesorii acestuia şi cei care l-au cunoscut au fost la căpătâiul lui până la cimitir, unde şi-au luat rămas-bun.
Sâmbătă, la Biserica „Sf. Dumitru”, încă de dimineaţă, oamenii au început să vină pentru a participa la slujba de înmormântare. Colegii, nelipsiţi de lângă Tudor în ultimele zile, au venit la înmormântarea lui purtând tricouri albe cu chipul copilului imprimat pe ele.
„Sunt tricouri albe fiindcă Tudor rămâne viu printre noi şi am imprimat poza lui pe ele pentru că aşa ni-l vom aminti mereu”, a spus unul dintre cei care au fost colegi de clasă cu Tudor Mîrza.
Durere, regrete şi tăcere deplină, aşa a fost condus Tudor pe ultimul drum.
Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de 17 preoţi, iar ceremonia religioasă a durat aproximativ două ore, timp în care fiecare dintre cei prezenţi a rostit, în tăcere sau cu voce tare, câte o rugă pentru liniştea sufletului copilului, plecat prea devreme din această lume.
Băiatul a fost înmormântat la cimitirul Bisericii Armeneşti de pe Zamca
În faţa cortegiului funerar, zeci de copii, purtând tricourile cu poza lui Tudor duceau coroanele din flori primite de Tudor în ultimele zile. După ei, veneau preoţii, şi apoi carul funerar, urmat de sute de suceveni care au vrut să participe la înmormântarea copilului.
De la biserică, cortegiul funerar a pornit către Cimitirul Armenesc de pe Zamca, locul de odihnă veşnică al lui Tudor Mîrza. După o scurtă slujbă ţinută la cimitir, băiatul a fost coborât în groapă, condus cu suspine şi lacrimi multe.
Tudor Mîrza, nepotul senatorului PSD, Gavril Mîrza a decedat marţi după-amiază, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, acolo unde era internat de pe data de 1 noiembrie. Starea sănătăţii sale s-a degradat extrem de alert, de la o infecţie acesta ajungând la peritonită şi apoi dând în septicemie, o infecţie gravă a organismului, caracterizată de prezenţa generalizată în sânge a unor germeni.
Deşi în ultimele zile, în presă, moartea lui Tudor Mîrza a fost asociată cu consumul de plante etnobotanice, surse medicale infirmă aceste zvonuri. Medicii spun că moartea sa fulgerătoare nu are legătură cu presupusul consum de etnobotanice, forma de boală instalată în organismul său fiind una rară şi care s-a manifestat foarte violent.
Tudor Mîrza a încetat din viaţă marţi după-amiază, pe 9 noiembrie 2010, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Tudor, care a decedat la doar 14 ani, era elev în clasa a opta, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava.
(15 nov 2010, 17:01:00