Municipiul Fălticeni va primi 71 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la construcţia spitalului început în urmă cu aproape 20 de ani. Anunţul a fost făcut ieri, în urma vizitei pe care ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a făcut-o la Spitalul Municipal Fălticeni.
În holul spitalului, ministrul a discutat cu medicii fălticeneni problemele sistemului sanitar, după care a vizitat secţiile de boli interne şi cardiologie. Ministrul Cseke şi deputatul Gabriel Gospodaru, secretarul de stat Cristian Irimie, şeful DSP Suceava, Ludovic Abiţei şi preşedintele Consiliului Judeţan Suceava, Gheorghe Flutur, au purtat discuţii despre construcţia noului spital.
Un paradox a stopat lucrările la noul spital de la Fălticeni
În timpul întâlnirii cu Attila Cseke, primarul Vasile Tofan şi-a exprimat din nou dorinţa de a continua lucrările de construcţie a noului spital începute în urmă cu 20 de ani.
„Paradoxul este că am avut bani prin buget şi anul trecut şi acum doi ani, dar nu am putut ţine licitaţiile din cauza unei Hotărâri de Guvern, pentru că valoarea este de peste 250 de miliarde de lei vechi. Aici nu este vorba de dat un var, este o clădire veche de 150 de ani, avem două secţii retrocedate, iar activitatea spitalului se desfăşoară în şapte locaţii aflate în tot Fălticeniul”, a precizat Vasile Tofan.
Insignă şi plachetă aniversară pentru Attila Cseke
După ce a mulţumit pentru primirea făcută şi pentru insigna şi placheta aniversară „150 de ani de existenţă a Spitalului Municipal Fălticeni”, ministrul Attila Cseke a precizat că aceste vizite sunt foarte importante pentru el.
„Am dorit să vin la Fălticeni pentru că este şi această problemă cu infrastructura. Una sunt hârtiile depuse la minister, alta e când vezi la faţa locului. M-am documentat despre acest spital şi trebuie să continuăm investiţia începută. Facem tot ce depinde de noi, proiectul este făcut, este avizat şi cred că în foarte scurt timp aprobăm investiţia în Şedinţă de Guvern, după care să faceţi licitaţia şi să înceapă lucrările. Pentru mine este important să mă întâlnesc cu dumneavoastră. Eu nu sunt un ministru din domeniul dumneavoastră, dar mă străduiesc să asimilez de la dumneavoastră idei, principii şi să creionez o strategie a acestui sistem, care are foarte multe probleme, care vin din timp. Menirea noastră nu este să căutăm vinovaţii. Încerc să culeg de la dumneavoastră şi de la cei din sistem anumite idei şi lucruri. Am văzut în Suceava o preocupare serioasă pentru dezvoltarea infrastructurii. Ministerul Sănătăţii a sprijinit unităţile sanitare, iar acolo unde sprijinul se simte pentru pacient şi sistem este clar că se folosesc banii eficient. Am să fac o listă neagră la sfârşitul anului şi cei care nu şi-au gestionat resursele corespunzător, pentru că într-un an de criză orice resursă este importantă, vor intra pe o listă neagră şi nu vor mai primi sume atât de consistente. În judeţul Suceava nu este cazul şi mă bucur”, a declarat ministrul Sănătăţii.
( 6 nov 2010, 15:25:41
Din pacate am avut ceva drumuri pe la spitalul din Falticeni la ore mai tarzii...si culmea...prima replica cu care m-a abordat o asistenta "De ce nu ai venit cu 10 minute mai devreme pentru ca abia a plecat medicul de garda?"...adica trebuia sa ma rog sa patesc ceva cu 10 minute mai devreme ca sa prind medicul de garda...ori din cate stiu eu, medicul de garda trebuie sa stea dracului in spital pana la terminarea turei...si mai am exemple de asemenea replici...