21 de utilaje dotate cu lamă de îndepărtare a zăpezii şi 800 de metri cubi de sare şi nisip sunt pregătite pentru a interveni pe străzile Sucevei, în caz de ninsori sau polei. Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a făcut ieri o inspecţie la firma de salubrizare Rosal, pentru a vedea cum s-a pregătit pentru a interveni pe timp de iarnă pe străzile oraşului.
El a verificat atât starea utilajelor de intervenţie, cât şi stocurile de material antiderapant pregătite pentru prima parte a iernii.
“Sunt mulţumit de ceea ce am văzut aici, la Rosal, şi vreau să-i asigur pe cetăţeni că nici anul acesta nu vor avea probleme cu deszăpezirea, cu poleiul şi cu curăţatul străzilor. Ne dorim ca toamna să fie cât mai lungă, să ne scutească de cheltuieli suplimentare, dar trebuie să fim pregătiţi şi pentru intervenţii în caz de zăpadă sau îngheţ”, a declarat Ion Lungu.
Edilul sucevean a anunţat că din data de 15 noiembrie va fi activ comandamentul de gestionare a intervenţiilor pe timp de iarnă, prin care starea drumurilor din municipiu va fi supravegheată non-stop de salariaţi ai Rosal şi ai Primăriei Suceava.
Containere cu material antiderapant, amplasate în zonele cu pantă
De asemeni, în perioada următoare, materiale antiderapante achiziţionate de Rosal vor fi puse la dispoziţia şoferilor în zonele cu probleme din Suceava, prin umplerea containerelor de pe marginea drumului, mai ales în zonele cu pantă.
Directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu, a precizat că până acum au la dispoziţie, pentru intervenţii, 450 de metri cubi de nisip cu sare şi 350 de metri cubi de sare.
“Din experienţa anilor trecuţi, pentru o iarnă, necesarul de material antiderapant este de 2000 de tone de nisip şi 1500 de tone de sare. În perioada următoare ne vom aproviziona cu cantităţi suplimentare, în funcţie şi de cantităţile de zăpadă care vor cădea. În plus, numărul utilajelor disponibile a crescut, de la 17, câte aveam anii trecuţi, la 21, anul acesta, ca urmare a achiziţionării a trei maşini de mare capacitate, folosite la transportul gunoiului la Botoşani, şi a unui utilaj suplimentar folosit la curăţenie”, a spus Adrian Niculescu.
El a făcut apel la suceveni să nu se grăbească să iasă în oraş cu maşinile atunci când ninge sau când plouă şi dă îngheţul, pentru că în acest fel îngreunează activitatea de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant, provocând chiar şi blocaje de circulaţie. “Dacă ne-ar lăsa măcar o oră, două să ne facem treaba, să deszăpezim şi să împrăştiem materialul antiderapant, nu ar mai fi probleme”, a adăugat directorul Rosal.
( 5 nov 2010, 14:57:50