Vrăjitoarele din judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud şi Cluj şi-au dat întâlnire la „Balul Vrăjitoarelor” la Castelul Contelui Dracula, din Pasul Tihuţa. Câteva sute de tineri din cele trei judeţe au sărbătorit Halloweenul într-o manieră specifică, pe platoul din faţa castelului, unde au avut loc animaţii şi scenete cu gărzi, nobili şi vrăjitoare, jocuri cu focuri, concursuri, spectacole de muzică specifică evenimentului.
După ce castelanul numit de contele Dracula a instalat gărzile la intrările în castel, astfel încât să nu fie ocupat de vrăjitoare, acestea s-au apucat de dans în jurul focului imens care a fost pregătit în faţa castelului. Frumoase sau urâte, seducătoare sau înspăimântătoare, rele sau mai bune, toate vrăjitoarele şi-au arătat talentele actoriceşti pline de suspans, magie, iar pe alocuri înfricoşătoare.
Şase tinere din public, îmbrăcate în vrăjitoare, au fost selectate pentru a concura la titlul de „cea mai mare vrăjitoare a ţinutului". Vrăjitoarele au trebuit să realizeze draci din dovleci, să bea sânge şi să transforme o pisică albă în pisică neagră.
Coaste de drac, ficat de vrăjitoare, ceafa vampirului, cârnaţ de vampir – meniu de Halloween
Costumaţi în vrăjitori şi vrăjitoare, în diverse personaje malefice, cei care încă mai cred în spiritul acestei sărbători preluată de la americani au încins o petrecere pe cinste. Până după miezul nopţii, în crama Contelui Dracula, alături de vrăjitoare s-au aflat şi copii, costumaţi în prinţese sau draci, dar şi adulţi care s-au întrecut în costume, unul mai înfricoşător ca altul.
Toţioaspeţii au primit din partea casei elixirul Contelui Dracula, iar meniul pregătit de bucătari pentru Balul Vrăjitoarelor a fost unul adaptat evenimentului, din care nu au lipsit coastele de drac, ficatul de vrăjitoare, micii la ţepuşă, ceafa vampirului, cârnaţ de vampir, bărbăţii de vampir distruse sau aripioare de liliac.
Atmosfera a fost întregită de dovleci sculptaţi aşezaţi la intrarea în castel, pe zidurile acestuia şi în faţa geamurilor, dar şi de buşteni care ardeau mocnit de la interior spre exterior.
Pentru cei care au dorit să vină din Bistriţa-Năsăud sau Vatra Dornei, patronii unor firme de transport au pus la dispoziţie autocare contra sumei de 10 lei dus - întors. Mulţi însă au venit cu maşinile personale pentru a petrece Halloween-ul la castelul contelui Dracula de la Tihuţa.