Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

SMS surpriză

Ţeapă cu câştiguri de zeci de mii de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Felicitări, sunteţi fericitul câştigător al ... unei ţepe de toată frumuseţea, cu care nişte escroci caută să profite de credulitatea şi dorinţa de a trăi ceva mai bine a multora dintre noi.

“Felicitări! În urma extragerii ce avut loc astăzi a-ţi fost desemnat de către BINGO Metropolis fericitul câştigător al marelui premiu în valoare de 50.000 ron. Pentru a intra în posesia premiului vă rugăm să ne contactaţi la acest numar telefon

Din momentul în care primiţi un mesaj de acest gen, de la numerele de telefon ale unor necunoscuţi, cel mai bine e să îl daţi uitării sau chiar să-l ştergeţi, pentru că nu e decât o păcăleală ieftină, cu care vi se iau banii, fără nici un risc pentru cel aflat în spatele numărului de telefon.

Mesajul, plin de greşeli gramaticale, acceptabile la un elev de clasa I, dar în nici un caz la reprezentanţii unei companii care desfăşoară activităţi la nivel naţional, a fost trimis pe telefoanele mai multor suceveni, dintre care unii nici nu au jucat vreodată la jocuri de noroc.

De curiozitate, am sunat la numărul de telefon 0742817459, de pe care a fost trimis acest mesaj. A răspuns un tânăr, care, cu un limbaj aparent elevat, profesionist, a răspuns din prima cu “Bingo Metropolis. Buna ziua!”.

După ce îi spui că ai primit un mesaj că eşti “fericitul câştigător” al unei fabuloase sume de bani, fără a fi deloc surprins, te întreabă ce ocupaţie ai, vârsta, numărul de telefon şi judeţul din care eşti, ca pentru a completa actele prin care te îmbogăţeşti. De obicei, după aceste formalităţi, în care ei te ţin la telefon pe banii tăi, pentru că tu i-ai sunat, ţi se pune o mică condiţie, o nimica toată în comparaţie cu suma cu care ei te-au momit în capcană – să cumperi una sau mai multe cartele de telefon, de reîncărcare, iar codul să îl trimiţi celui cu care ai stat de vorbă.

E de ajuns să-i dai de înţeles interlocutorului tău că te-ai prins că este o ţeapă, sau să se prindă că discuţia dintre voi este înregistrată, cum a fost cazul cu cel pe care l-am sunat noi, pentru ca la gura sa să se dezlănţuie o înşiruire de înjurături de care şi unui birjar i-ar fi ruşine.

În foarte multe cazuri, cei care se folosesc de acest truc pentru a da ţepe oamenilor şi să îşi încarce gratuit cartelele de telefon cu sume destul de consistente sunt chiar puşcăriaşi, care, din spatele gratiilor, continuă să profite de naivitatea şi credulitatea celor pe care îi momesc cu promisiunea unor câştiguri care le-ar face viaţa mai frumoasă.

 

“Nu trimitem şi nu vom trimite vreodată SMS-uri prin care să anunţăm câştigătorii”

Faptul că toate mesajele de acest gen sunt ţepe date prin SMS ne-a fost confirmat şi de directorul judeţean al firmei care organizează concursul Super Bingo Metropolis, Cătălin Paladi.

“Nu daţi curs nici unei solicitări de acest gen! Noi nu trimitem şi nu vom trimite vreodată SMS-uri prin care să anunţăm câştigătorii. Asta le spunem şi telespectatorilor, în fiecare emisiune, pentru că au mai fost probleme de acest gen. Nu ştiu cazuri de oameni care au fost păgubiţi de indivizii care trimit astfel de mesaje, dar pentru că am aflat şi noi de existenţa lor, vrem să-i prevenim pe oameni, să nu fie păcăliţi”, a declarat Cătălin Paladi.

În ciuda avertismentelor publice, în continuare o mulţime de oameni cad în plasa acestor escroci care stau ascunşi în spatele unui număr de cartelă de telefon, de care pot scăpa foarte uşor, mai ales că la achiziţionarea ei nu li se cere nici măcar să-şi spună numele, în nici un caz un act de identitate.

Cei care ajung să reclame la Poliţie faptul că au fost înşelaţi sunt destul de puţini, pentru că foarte mulţi îşi dau seama după o perioadă că totul a fost o păcăleală şi că banii la care visau nu vor ajunge niciodată la ei, ci, din contră, au mai pierdut nişte bani, cu care au încărcat cartelele infractorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţeapă cu câştiguri de zeci de mii de lei.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ţeapă cu câştiguri de zeci de mii de lei5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   @ nea jurnalistu trimis de
(21 oct 2010, 18:59:06
daca tot te-ai apucat sa evidentiezi greselile din text, vezi ca mai sunt 2... iti dai singur seama care sunt sau te dai batut?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei