Conducerea Primăriei Suceava vrea “să pună biciul” pe spinarea constructorilor ISPA şi să-i determine să isprăvească odată lucrările pe care le-au tot început în diverse părţi ale oraşului, fără a le mai finaliza, încât în urma lor arată de parcă ar fi venit potopul.
Constructorilor care execută lucrările ISPA li s-a reproşat neglijenţa cu care lucrează şi mizeria pe care o lasă în urmă, de multe ori, pământul lăsat în stradă de ei ajungând tocmai în canalizări, înfundându-le.
Constructorii, pistonaţi să refacă mai rapid străzile distruse
Tocmai de aceea, dar şi din cauza disconfortului produs populaţiei din zonele unde s-a lucrat, viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc le-a cerut să se grăbească cu refacerea străzilor afectate, pentru a nu rămâne în iarnă cu şanţurile neacoperite cu beton sau asfalt.
“Verificaţi din nou termenele date pentru refacerea fiecărei străzi în parte. Unde depăşirea e de numai o zi, mai tolerăm, că şi vremea a fost cum a fost, dar unde depăşirea e deja de o săptămână, ne luăm de ei.
Hai să luăm graficul ăla împreună, să vedem unde sunt întârzieri. Eu stau la telefon şi-i pistonez pentru fiecare stradă în parte, până or s-o refacă”, le-a spus Seredenciuc inspectorilor din primărie care răspund de lucrări stradale.
În acelaşi timp, el s-a luat şi de constructorii ISPA cărora le-a reproşat că nu lucrează când e vreme bună, iar apoi vin cu scuze: “Săptămâna trecută s-a putut turna asfalt, de ce nu v-aţi ţinut de treabă? Haideţi odată, ţineţi-vă de treabă, că şi aşa lumea e sătulă de atâtea şanţuri şi mizerie, aşa cum şi noi suntem sătui de voi, iar voi de noi, că tot vă batem la cap zilnic”.
Zecile de şantiere deschise în oraş, o problemă pentru toţi
Tot pe ideea refacerii cât mai rapide a zonelor afectate a insistat şi directorul ACET, Ştefan Groza, care a cerut firmelor care lucrează pe ISPA să termine odată "codiţele" de lucrări lăsate prin tot oraşul şi să se concentreze apoi cu toate forţele pe lucrările mari pe care nu le au terminate.
“Vrem să discutăm cu toţi constructorii, să vedem ce străzi mai sunt afectate şi cum le închidem. Să ieşim de pe cât mai multe străzi şi să rămână cât mai puţine cele afectate. Dacă astăzi avem şantiere pe 20 de străzi, săptămâna viitoare să fie reduse la jumătate şi tot aşa, până când vor rămâne doar două-trei străzi cu lucrări mai mari şi care sunt încă în graficele de execuţie.
Trebuie să închidem cât mai multe din lucrările din care au mai rămas de făcut nişte “codiţe”, aşa cum se întâmplă pe Mitropoliei, Mirăuţi sau George Enescu.
O să rămână în continuare lucrările de pe Alexandru cel Bun, Calea Unirii, cu colectorul de canalizare pe care încă nu l-a început Pfeiffer şi strada Gheorghe Doja, cu lucrările ISPA suplimentare. Nu mai este timp, totul trebuie să se desfăşoare contra-cronometru şi să facă şi de calitate. Este păcat să turnăm beton sau asfalt şi la primul îngheţ –dezgheţ să constatăm că trebuie să o luăm de la capăt”, a spus Ştefan Groza, directorul societăţii care asigură sucevenilor serviciile de apă şi canalizare.
(20 oct 2010, 15:25:19