Consiliul Judeţean Suceava a finalizat un proiect cu finanţare europeană în vederea informatizării acestei instituţii. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, valoarea totală fiind de 2,09 milioane de lei, din care 1,55 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă. Vicepreşedintele CJ Suceava Vasile Ilie a spus că scopul proiectului a fost de a transforma infrastructura actuală a administraţiei publice, bazată pe tehnologii clasice, într-un sistem informaţional apt să optimizeze funcţionarea tuturor structurilor din cadrul administraţiei judeţene. Proiectul, intitulat „Sistem integrat pentru performanţa actului administrativ, prin implementarea soluţiilor de E-Guvernare, în cadrul Consiliului Judeţean Suceava”, a fost realizat de firmele Assist Software şi IndSoft. Vasile Ilie a mai arătat că beneficiarii acestui proiect sunt cetăţenii şi agenţii economici, prin crearea unui canal de comunicare transparent, astfel încât timpul petrecut la ghişeele CJ Suceava va fi redus semnificativ, dar şi personalul administraţiei judeţene care are la dispoziţie în momentul de faţă sisteme informatice de ultimă generaţie, precum şi o bază de date cu informaţiile de care au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea.
„Acest sistem modern, integrat, oferă eficienţă şi eficacitate întregii activităţi a Consiliului Judeţean Suceava, constituind în acelaşi timp un furnizor de date corecte şi actuale pentru aplicaţiile de suport al deciziilor. De asemenea, sistemul informatic integrat realizează gestionarea în mod unic a tuturor categoriilor de date şi a informaţiilor din instituţia noastră. Acest sistem oferă soluţii pentru activităţile financiar – contabile, de buget, de personal – salarizare şi de gestiune a documentelor”, a spus Ilie.
El a mai adăugat că tot prin acest proiect, la intrarea în Consiliul Judeţean au fost amenajate două infochioşcuri, cu ajutorul cărora populaţia poate să obţină toate informaţiile de care are nevoie cu privire la activitatea CJ Suceava, precum şi circuitul documentelor solicitate de la această instituţie.
„Ca exemplu, la aceste infochioşcuri cetăţenii pot obţine informaţii privind documentele de care au nevoie pentru o autorizaţie de construcţie, demolare sau altele asemănătoare.
Aceste infochioşcuri sunt o interfaţă deschisă către populaţie şi către firme, acestea din urmă putând verifica mai uşor care este stadiul certificatelor şi al autorizaţiilor solicitate de la Consiliul Judeţean. Acum se poate verifica mai uşor traseul oricărei hârtii pe care cineva a depus-o aici, fără a mai merge din birou în birou pentru a vedea ce se întâmplă cu respectivul document. De asemenea, acest sistem ne permite să fim mai prompţi, mai bine informaţi şi să luăm măsurile ce se impun pentru a rezolva repede şi eficient probleme care pot să apară”, a declarat Ilie.
(15 oct 2010, 11:39:37