Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava care, în perioada 27 septembrie-1 octombrie, au verificat opt dintre clădirile aflate în patrimoniul Universităţii „Ştefan cel Mare”, s-au declarat mulţumiţi de condiţiile asigurate studenţilor.
Ieri, în conferinţă de presă, şeful Departamentului Control din cadrul DSP, dr. Ludovic Abiţei, a declarat că au fost trimişi în verificări „cei mai cârcotaşi” inspectori, iar aceştia nu au depistat nici o neregulă majoră.
Dr. Ludovic Abiţei: „Nu am avut ce le reproşa”
„Nu am avut ce le reproşa. Le-am spus doar să fie atenţi, în continuare, la condiţiile igienico-sanitare. Nu au fost depistate probleme deosebite, inspectorii fiind mulţumiţi de ce au văzut. Chiar i-am trimis pe cei mai cârcotaşi în control, dar nu au dat nici măcar un plan de conformare, adică probleme de remediat la anumite termene, darămite sancţiuni”, a explicat Abiţei.
El a adăugat că nu s-au verificat toate clădirile care aparţin Universităţii, întrucât a fost vorba de un control tematic, impus de Ministerul Sănătăţii, iar timpul acordat verificărilor nu a fost suficient. Medicul a ţinut, însă, să precizeze că celelalte imobile vor fi verificate în scurt timp, în cadrul unor controale de rutină.
De menţionat că, în cadrul controlului derulat de Direcţia de Sănătate Publică în perioada 27 septembrie-1 octombrie, au fost verificate toate căminele, cu excepţia celui de lângă Colegiul Naţional „Petru Rareş”, spălătoria, bucătăria, dar şi cantina Universităţii, unde, de altfel, iau masa şi mulţi dintre salariaţii de la DSP.
Cantina Universităţii, frecventată şi de salariaţii DSP
„Cantina este tot timpul sub ochii noştri. Avem colegi care mănâncă acolo, iar ei ştiu asta şi sunt mult mai atenţi”, a mai spus Abiţei.
Verificările întreprinse la Universitate au arătat că grupurile sanitare şi cabinetul medical sunt corespunzătoare, colectarea deşeurilor se face cum trebuie, iar personalul angajat este în regulă.
În ceea ce priveşte numărul de studenţi cazaţi în camere, şeful Departamentului Control din cadrul DSP a declarat că mai sunt situaţii când acesta este mai mare decât prevăd normele în vigoare, însă a apreciat că neajunsurile vor fi parţial eliminate pe parcurs, prin plecarea unor studenţi la gazdă.
„Mai sunt depăşiri de 20% la numărul de studenţi din camere, dar e o valoare fluctuantă. Niciodată nu s-a respectat numărul de studenţi la cazare, însă problema se mai remediază în timpul anului”, a punctat medicul.