Problemele constatate la structura de rezistenţă a podului de peste râul Suceava, din zona Bazar, din cauza cărora s-au impus restricţii de tonaj pentru autoturismele care îl traversează, au pus pe gânduri municipalitatea suceveană.
De aceea, pe lângă măsurile care vor fi luate acum, pentru remedierea problemelor apărute, conducerea Primăriei Suceava este decisă să contracteze o firmă care să se ocupe în permanenţă de monitorizarea şi întreţinerea podurilor şi pasajelor CFR din municipiu, acestea având un rol foarte important în traficul rutier.
Pentru început, municipalitatea suceveană va aloca 500.000 de lei, din fondul de rezervă, pentru începerea lucrărilor de consolidare a pilonului care a fost afectat de inundaţii.
“Sunt lucrări de anvergură, costisitoare, dar asta este. Probabil este o problemă mai veche, care s-a agravat în timp, iar acum avem această situaţie destul de delicată. Probabil va fi nevoie să deviem albia râului, să-i modificăm cursul, astfel încât să se poată lucra la consolidarea pilonului”, a spus primarul Ion Lungu, care, în şedinţa de astăzi, va supune aprobării Consiliului Local alocarea fondurilor necesare demarării lucrărilor de consolidare.
El a explicat că deşi în perioada inundaţiilor podul a fost ţinut sub supraveghere, aceasta este făcută strict la nivel vizual, municipalitatea neavând specialişti în domeniul rezistenţei construcţiilor de acest gen.
“Având în vedere că am avut probleme şi la podul de la Iţcani, iar acum la podul de la Burdujeni, avem nevoie de o firmă de specialitate care să monitorizeze atât podurile cât şi pasajele CFR de la Burdujeni şi cel de la Iţcani, pentru a preveni din timp eventualele probleme. De aceea vreau să încheiem contract cu o firmă de specialitate, să fie detectate din timp şi remediate problemele de acest gen, care afectează traficul rutier din municipiul Suceava”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.