Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 29 sep 2010 - Anul XV, nr. 229 (4520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Proiect european de 15.000 de euro, la Colegiul Naţional de Informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionalea decis acordarea unui grant de 15.000 de euro Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, în baza formularului de candidatură, în cadrul programului sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii.

Perioada contractului este cuprinsă între 1 august 2010 şi 31 iulie 2012. Grantul va cofinanţa costurile proiectului cu suma maximă de 15.000 de euro, cuprinzând un număr de 12 mobilităţi.

Titlul proiectului este „Life is a scene, let’s create our play”, iar proiectul este coordonat de profesori din Turcia, în timp ce parteneri sunt România, Grecia, Spania şi Polonia.

Proiectul are ca temă principală împletirea educaţiei ecologice cu teatrul. Educaţia ecologică este un proces aflat la confluenţa dintre ştiinţele realiste şi cele umaniste, în care ştiinţa se îmbină armonios cu arta, iar noţiunile teoretice sunt zadarnice dacă nu sunt strâns legate de activităţile practice. Educaţia ecologică studiază influenţa activităţilor umane asupra mediului înconjurător. Ea trebuie să îi ajute pe copii să înţeleagă influenţa comportamentului lor asupra calităţii mediului. Educaţia ecologică se bazează pe cunoştinţe referitoare la sistemele sociale şi ecologice, dar are şi o componentă afectivă: domeniul responsabilităţii, sistemul de valori, atitudinile necesare construirii unei societăţi durabile.

 

Proiectul prevede un număr minim de 12 mobilităţi

Teatrul, pe de altă parte, îi ajută pe elevi  să-şi dezvolte atenţia distributivă, memoria, gândirea, imaginaţia şi vocabularul. Cunoştinţele elevilor fac un salt calitativ, se trezeşte curiozitatea, interesul, se nasc sentimente, se formează atitudini, elevii îşi auto-educă stăpânirea de sine, perseverenţa, curajul şi spiritul de răspundere.

Obiectivele proiectului suntidentificarea  problemelor cu care se confruntă mediul înconjurător, identificarea efectelor poluării şi ale încălzirii globale asupra oamenilor,identificarea soluţiilor practice pentru problemele cu care se confruntă mediul înconjurător,identificarea obiceiurilor sociale şi culturale, tradiţii, condiţii de trai, observarea asemănărilor şi deosebirilor dintre culturi respectând diversitatea Uniunii Europene,îmbunătăţirea folosirii limbilor străine,implicarea activă a elevilor, autorităţilor şi comunităţii locale,dezvoltarea creativităţii elevilor, aptitudinilor de comunicare şi sociale.

În cadrul proiectului vor avea loc activităţi precum schimb de scrisori şi e-mail-uri, video conferinţe, filme sau prezentări în power-point cu tradiţii locale, obiective turistice, elemente istorice, crearea unei piese de teatru legată de natură, încălzirea globală şi poluare, crearea de costume din materiale reciclabile, concursuri şi piese de teatru despre mediul înconjurător şi despre drepturile omului, plimbare în pădure şi realizarea de fotografii cu diferite aspecte din natură, igienizarea spaţiilor verzi, activităţi de Ziua Mondială a Mediului şi de Ziua Internaţională a Teatrului şi altele.

Proiectul prevede un număr minim de 12 mobilităţi (elevi şi profesori care vor călători în ţările partenere).

La sfârşitul perioadei de desfăşurare a proiectului, echipa de proiect va realiza o revistă cu activităţile susţinute de parteneri, un DVD, o pagină de internet, iar rezultatele vor fi diseminate prin şedinţe locale, regionale, mijloace mass-media.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect european de 15.000 de euro, la Colegiul Naţional de Informatică.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect european de 15.000 de euro, la Colegiul Naţional de Informatică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei