Reprezentanţii firmei COLAS, ai Direcţiei de Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi s-au întâlnit, ieri, cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur pentru o nouă discuţie despre stadiul lucrărilor pe DN 17 Suceava -Vatra Dornei şi la şoseaua de centură a municipiului Suceava.
Flutur le-a reproşat drumarilor că, deşi au promis că remediază diferenţa de nivel apărută pe drum pe raza comunei Ilişeşti din cauza alunecărilor de teren, până acum nu au făcut nimic. Constructorii au încercat să explice că la Ilişeşti alunecările sunt încă active şi încărcarea cu asfalt ar face mai rău, însă Flutur a solicitat ca măcar să niveleze drumul şi să acopere zona afectată cu piatră spartă sau altă umplutură.
„La Ilişeşti, tirurile îşi rup arcurile. Aţi promis că rezolvaţi şi nici acum nu v-aţi apucat de treabă. Tot amânaţi, până când într-o noapte o să rezolv eu acolo, cu Drumurile Judeţene”, a spus Flutur.
După ce a tot dat din colţ în colţ, directorul COLAS, Dumitru Hanganu, a spus că ei intenţionează ca luna viitoare să facă recepţia la DN 17, spre stupefacţia lui Flutur, care a explodat: „Cum, cu groapa aia la Ilişeşti vreţi să faceţi recepţia?!”. „Stabilizarea alunecărilor de la Ilişeşti nu este în contract”, a răspuns sec Hanganu.
Flutur: „Nu-l laşi pe Umbrărescu să plece cu utilajele de aici, îl ţii cu poliţia”
Probleme sunt şi la ruta ocolitoare a municipiului Suceava, precum şi la un drum calamitat din comuna Arbore, 2K, adjudecat pentru reparaţii de una dintre firmele lui Dorinel Umbrărescu, dar neprins la finanţare. Fără bani, Umbrărescu refuză să înceapă lucrarea, iar Flutur a făcut apel la directorul DRDP Iaşi, Viorel Scutaru, să găsească mijloacele de a-l reţine cu utilajele în Suceava şi să-l convingă să demareze reparaţiile.
„Domnule director, nu-l laşi pe Umbrărescu să plece cu utilajele de aici, îl ţii cu poliţia. Aici stai până îmi faci drumul la Arbore”, a spus Flutur. „Trebuie să-i dăm bani. Săptămâna viitoare îi mai dau ceva, până acum nu a intrat un leu. Ministerul de Finanţe a semnat, dar stăm cu semnătura din august. Până acum n-a venit un ban”, a afirmat Scutaru.
La şoseaua de centură, alunecările de teren din zona staţiei de transformare de 110 kV au blocat lucrările, studiul geotehnic de detaliu se efectuează abia acum, exproprierile nu s-au finalizat pentru că proprietarii îşi vor banii imediat, nu au încredere că îi vor mai primi după ce semnează, astfel că cei 5,4 km de asfalt promişi pentru acest an nu se vor realiza. „Banii pe centură se dau înainte de lucrare în alte condiţii”, a încercat Flutur să însenineze atmosfera.
Lucrările continuă pe alte două tronsoane, dar numai până în octombrie, până când este asigurată finanţarea. „Din octombrie lucrăm în vederea sumelor suplimentare. Noi am mai cerut şapte milioane şi ni s-a spus că nu sunt bani”, a declarat Dumitru Hanganu.
Gheorghe Flutur le-a promis că încearcă să mai obţină fonduri suplimentare, dar le-a recomandat să arate finanţatorului că sunt harnici, o ocazie bună fiind săptămâna viitoare, când ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat că vine la Suceava.
(25 sep 2010, 14:56:58
Sa nu ne serveasca chestia ca legislatia...
Poate ne spune si cat a cotizat COLAS in campania electorala.