Căldura din locuinţele sucevenilor ar putea fi furnizată chiar de anul viitor de o nouă centrală termică, realizată de un investitor privat, în parteneriat cu Primăria Suceava şi actuala societate de termoficare.
Noua centrală ar trebui să producă gigacaloria la un preţ apropiat de cel pe care îl plătesc acum sucevenii pentru căldură, astfel încât aceştia să nu resimtă eliminarea subvenţiilor acordate de Guvern, după cum se preconizează.
În şedinţa extraordinară de Consiliu Local de la finele săptămânii trecute, a fost aprobată asocierea dintre municipiul Suceava cu SC Termica SA, în vederea realizării unei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă, dimensionată pentru necesarul actual de energie termică.
Conform primarului Ion Lungu, principalul factor care va conta la alegerea unui investitor privat care să realizeze această centrală termică va fi tocmai preţul gigacaloriei, care trebuie să ajungă la populaţie la un preţ de aproximativ 200 de lei. Acest investitor ar avea exclusivitate la furnizarea agentului termic în sistem centralizat în municipiul reşedinţă de judeţ, adică ar avea drept clienţi peste 22.000 de familii care se încălzesc acum cu energia termică produsă de Termica.
Directorul SC Termica SA, Constantin Plăcintă, a precizat că, în urma studiilor efectuate, cea mai performantă variantă ar fi ca centrala să funcţioneze pe biomasă şi pe gaz metan, lucru care ar asigura un cost scăzut al gigacaloriei şi siguranţa că sucevenii nu ar rămâne fără apă caldă sau încălzire din lipsa combustibilului necesar.
(20 sep 2010, 19:14:41
Cap V.Art 38 al 2. Dacă mai multe persoane săvârşesc nemijlocit, împreună, o faptă prevăzută de legea penala,fiecare din ele va fi pedepsită ca autor.
Cap VI.Atr 45.al 2.(2) Răspunderea penală a persoanei juridice nu exclude răspunderea penală a persoanei fizice care a participat la săvârşirea aceleiaşi fapte."