Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Suceava a primit 55 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii judeţene şi a caselor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava a primit 55 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii judeţene şi a caselor afectate de inundaţiile din lunile iunie – iulie 2010. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că sumele au fost alocate atât prin Hotărâri de Guvern, cât şi direct, ca sponsorizări de la diverse companii de stat sau de la alte ministere. Flutur a precizat că în aceste sume nu este inclusă contravaloarea materialelor pe care Guvernul le-a alocat judeţului Suceava pentru reconstrucţia sau refacerea caselor afectate de inundaţii.

Gheorghe Flutur a declarat că, printr-o Hotărâre de Guvern, judeţului Suceava i-a fost alocată suma de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi), din care şase milioane de lei au ajuns la primăriile localităţilor afectate de inundaţii, iar suma de patru milioane de lei va fi folosită de Consiliul Judeţean.

Şeful administraţiei judeţene a mai spus că de la companiile aflate în subordinea Ministerului Economiei s-au primit donaţii de 9,5 milioane de lei, cea mai mare sumă fiind primită de la Romgaz, peste 6,3 milioane de lei. De asemenea, Complexul Energetic Turceni a virat suma de 1,7 milioane de lei, iar Complexul Energetic Craiova a donat 1,5 milioane de lei.

 

Vineri se împart sumele primite din donaţii

Flutur a mai spus că Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat sume pentru nouă obiective afectate grav de inundaţiile de anul acesta. El a precizat că în acest caz este vorba despre 12,7 milioane de lei, fonduri care ar urma să fie alocate prin Compania Naţională de Investiţii. Nu în ultimul rând, preşedintele CJ Suceava a precizat că la toate aceste sume se adaugă şi alte 22,5 milioane de lei, bani care provin de la Ministerul Mediului pentru lucrări la 14 obiective ce vizează regularizarea şi îndiguirea unor cursuri de apă.

În ceea ce priveşte repartizarea fondurilor primite din donaţii, Flutur a spus că pentru 1.187 de case afectate de inundaţii se va aloca o sumă de 2.500 de lei/casă, iar pentru fiecare dintre cele 142 de case care vor fi reconstruite se va repartiza câte o sumă de 5.000 de lei. Nu în ultimul rând, nouă familii din Zvoriştea şi Zamostea care locuiesc pe malul râului Siret vor primi câte 30.000 de lei pentru a-şi reconstrui casele pe alte amplasamente, însă doar în situaţia în care vor face dovada că au primit terenuri în alte locaţii.

Şeful administraţiei judeţene a mai spus că restul fondurilor care vor rămâne din donaţii vor fi folosite pentru refacerea unor obiective distruse de inundaţii.

„Din ceilalţi bani care vin de la Ministerul Economiei vom reface unele poduri, podeţe şi porţiuni de drumuri afectate de inundaţii. În total avem 25 de obiective pe care le avem în vedere pentru a le repara din sumele alocate de la Guvern şi de la alte ministere”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava a primit 55 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii judeţene şi a caselor.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceava a primit 55 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii judeţene şi a caselor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei