Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că şefii de administraţii judeţene ar trebui să fie implicaţi mai mult în elaborarea de către Guvernul României a strategiilor de dezvoltare regională. Flutur a spus că a discutat această problemă în cadrul întâlnirii pe care premierul Emil Boc a avut-o la sfârşitul săptămânii trecute la Drobeta-Turnu Severin cu preşedinţii de Consilii Judeţene şi cu primarii PD-L. El a arătat că preşedinţii Consiliilor Judeţene ar trebui să fie consultaţi pe probleme de agricultură, dezvoltare rurală, sănătate, infrastructură şi învăţământ. „Noi, preşedinţii de Consilii Judeţene, ştim cel mai bine care sunt urgenţele la nivel judeţean. Iar aceste urgenţe ar trebui să fie armonizate cu deciziile care se iau la nivel central”, a spus Flutur.
Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a spus că în discuţiile cu premierul României a ridicat şi problemele pe care le au oraşele mici, foste comune, care nu beneficiază de nici un program de finanţare europeană pentru modernizarea infrastructurii. Gheorghe Flutur a precizat că a propus Guvernului ca în programul care ar urma să fie promovat de Ministerul Dezvoltării, „10.000 de drumuri judeţene”, să fie incluse şi oraşele mici. „Şi în judeţul Suceava sunt oraşe cum ar fi Liteni, Dolhasca, Frasin sau Broşteni, care ar trebui să beneficieze de modernizarea drumurilor, iar fonduri în acest sens s-ar putea obţine prin acest program guvernamental”, a declarat Flutur.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a mai spus că printre problemele discutate la Drobeta-Turnu Severin s-a numărat şi necesitatea găsirii unor soluţii pentru modernizarea Caselor de Cultură din ţară şi folosirea lor ca instituţii de cultură. Flutur a precizat că a propus continuarea programului de electrificare a cătunelor, prin găsirea surselor de finanţare pentru aceste investiţii. De asemenea, el a propus ca la nivelul primăriilor să fie înfiinţate în regim de urgenţă sedii ale camerelor agricole, pentru a prelua mai rapid cererile pentru subvenţii de la locuitorii din mediul rural.