Autorităţile judeţene şi cele locale din Suceava încearcă să găsească o soluţie pentru amenajarea unei noi benzi de circulaţie sub pasarela CFR din cartierul Iţcani, pe drumul dinspre Suceava spre Rădăuţi. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că blocajele rutiere care se formează în intersecţia din apropierea pasarelei CFR din Iţcani sunt o problemă care trebuie rezolvată de urgenţă. El a spus că în momentul de faţă Suceava este un oraş blocat din punct de vedere al traficului rutier.
„O problemă este intersecţia de la Iţcani, de sub pasarelă. Şi mă voi întâlni cu primarul Ion Lungu pentru a discuta o soluţie pentru deblocarea traficului, pentru că aşa nu se mai poate. Vom merge până la străpungerea cu încă o bandă pe sub calea ferată ca să putem asigura fluidizarea traficului la ieşirea spre Rădăuţi. Stau oamenii ore întregi în Suceava pentru că este un oraş blocat. Este un dezastru, mai ales dacă plouă sau sunt sărbători”, a declarat Flutur.
În aceste condiţii, el a spus că a solicitat firmei SC CF Grup Colas Iaşi să urgenteze lucrările de construcţie la şoseaua de centură a Sucevei. Şeful administraţiei judeţene a spus că în cadrul unei întâlniri cu reprezentaţii acestei firme le-a solicitat să înceapă lucrările şi în zona Şcheia, de pe Drumul Naţional 17. „Au ceva probleme cu exproprierile, însă cred că vor începe de săptămâna viitoare. Curând vor deschide un nou front la Pătrăuţi, în zonele unde oamenii încă mai au culturi agricole pe care nu le-au strâns. O să-l rog pe primarul din această comună să îi grăbească, pentru că vrem să începem lucrările în forţă şi în acea zonă”, a mai spus Flutur.
O poiană pentru vânătoare va fi folosită ca depozit pentru pământul excavat pentru construcţia drumului Pojorâta – Rarău
Pe de altă parte, Flutur a spus că tot cu reprezentanţii firmei ieşene s-a discutat şi despre întârzierile care au apărut la lucrările de modernizare a drumului Pojorâta – Rarău. Preşedintele CJ Suceava a precizat că lucrările au fost întârziate după ce constructorul nu avea la dispoziţie un spaţiu în care să depoziteze pământul pe care îl excavează pentru amenajarea acestui drum. Gheorghe Flutur a arătat că după discuţia cu conducerea Direcţiei Silvice Suceava, s-a stabilit ca o poiană pentru vânătoare să fie folosită ca loc de depozitare a pământului, urmând ca la finalizarea lucrărilor întreaga zonă să fie acoperită cu iarbă.
(10 sep 2010, 20:38:39